четвер, 03 грудня 2009 18:14

Янукович у "Межигір"ї" облаштовує мисливський клуб для друзів

Автор: фото з сайту www.segodnya
  Дача ”Межигір’я” у Нових Петрівцях на Київщині
Дача ”Межигір’я” у Нових Петрівцях на Київщині

Оскільки Віктор Янукович та його соратники замели всі сліди, що ведуть до державної резиденції "Межигір"я", і вилучили документи, які можуть довести їх причетність до махінацій із Вишгородською райрадою, журналістам доводиться самим докопуватися до найбільшої таємниці "регіоналів". Виявляється, Янукович не просто хоче залишити собі "будиночок" у центрі комплексу "Межигір"я", а й застовпити тут місце для своїх родичів і друзів.

Щойно одне із найвагоміших інтернет-видань провело чергове розслідування, під час якого спливли дивні речі. Насамперед те, що на території "Межигір"я" на повну триває будівництво. Швидко з"ясували й інші деталі. Крім Януковича, на величезній території, яку можна порівняти, наприклад, із Монако або розмістити там чотири Ватикани (резиденція Папи Римського), розташувалися структури, які належать або сім"ї кандидата в президенти від Партії регіонів, або його колегам.

Журналісти "УП" виявили, зокрема, що новим власником "Межигір"я" є донецька компанія "Танталіт". У зміні власника немає нічого дивного: щойно під ногами "регіоналів" почала "горіти земля" після оприлюднення перших подробиць "прихватизації" держрезиденції в історичній місцевості (150 га!), вони швидко переоформили власність донецької фірми "МедІнвестТрейд" на іншого суб"єкта господарювання. Проаналізувавши перелік власників "Танталіта", журналісти виявили, що одним із них є старший син Віктора Януковича, Олександр. Утім не дуже здивувалися…

Далі — більше. Як відомо, "Межигір"я" зареєстроване за адресою Нові Петрівці, вул. Івана Франка, 19, що у Вишгородському районі Київської області. За дивним збігом, за тією ж самою адресою розташоване Товариство мисливців та рибалок "Кедр". Цікаво, що його засновники — впливові "регіонали" Юрій Бойко, Сергій Тулуб та Володимир Демішкан. Рахунки цієї організації відкрито в "УкрБізнесБанку", що його, кажуть, контролює ще один представник Партії регіонів, Едуард Прутнік.

Журналісти не полінувалися перевірити, чи справді "Кедр" лежить на одній території з маєтком, який привласнив собі Янукович? Отримали ствердну відповідь. Щоправда, не від засновника "Кедра" Юрія Бойка, який цей факт заперечував, а переконалися на власні очі.

Виходить, люди, які проголосують за лідера Партії регіонів на майбутніх президентських виборах, фактично сприятимуть здійсненню його мрії: залишити собі маєток, що по праву належить державі

Кореспондентам удалося встановити зв"язок між "Кедром" та "Танталітом". Коли вони зателефонували в "Кедр" із проханням передати листа його керівникові Івану Тохтамишу, їм переказали, щоби їхали не в Нові Петрівці, а на київську вул. Велику Житомирську, 21. Саме за цією адресою зареєстрована… фірма "Танталіт"!

Нахабність "регіоналів" вражає. Навіть колишній прем"єр Павло Лазаренко був скромніший, коли незаконно виводив із власності держави будівлі й гектари землі. Віктор Янукович та його соратники роблять це з більшим розмахом. Вочевидь, відчувають свою безкарність. Адже на їхньому боці Генпрокуратура, що, як відомо, відмовила народним депутатам видати документи, що могли б стати доказами незаконності дій Януковича. А потім ці документи взагалі зникли.

На диво цинічною є й позиція Віктора Януковича. Спочатку він привіз журналістів у розвалену хатинку, переконуючи, що саме тут і живе. А щойно преса поїхала, будівлю знесли. Потім клявся, що продав усе своє майно, аби придбати маєток у "Межигір"ї". Як з"ясували, нічого не продавав: у Донецьку зосталися і квартира, і дача. Тепер, виявляється, він ще й планує залишити за собою не тільки будинок у "Межигір"ї", а й усю територію резиденції, облаштувавши там мисливський клуб для своїх друзів.

Цілком очевидно, що прагнення стати президентом України в Януковича посилюється бажанням володіти "Межигір"ям". Адже у разі обрання президентом Юлії Тимошенко йому доведеться-таки повернути незаконно приватизоване майно в державну власність. Виходить, люди, які проголосують за лідера Партії регіонів на майбутніх президентських виборах, фактично сприятимуть здійсненню його мрії: залишити собі маєток, що по праву належить державі.

Зараз ви читаєте новину «Янукович у "Межигір"ї" облаштовує мисливський клуб для друзів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути