вівторок, 18 грудня 2007 19:12

Анна Дем"янюк розписала колекцію суконь

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Київські модельєри демонстрували колекцію в гангстерському стилі ”Доміно Харві”. Ліворуч — студентка столичного коледжу легкої промисловості Олена Зобніна. Її моделям аплодували стоячи
Київські модельєри демонстрували колекцію в гангстерському стилі ”Доміно Харві”. Ліворуч — студентка столичного коледжу легкої промисловості Олена Зобніна. Її моделям аплодували стоячи

У Калинівці відбувся конкурс моделей. Власні дизайнерські роботи  демонстрували студенти профтехучилищ та коледжів, що готують модельєрів, із шести областей України.

За традицією, конкурс відбувався в актовій залі Калинівського технологічного технікуму. На подіумі представили 65 колекцій.

У залі було майже 300 глядачів. Із появою моделей на сцені більшість із них кричали "Браво" та свистіли. Найбільше сподобалася колекція "Доміно" студентки Київського коледжу легкої промисловості Олени Зобніної, 19 років. Її моделям аплодували стоячи.

Над створенням колекції дівчина працювала три місяці. Витратила  1 тис. грн. Використала вельвет, біле й чорне хутро, заклепки. Панчохи, краватки й цигарки стали основою її "гангстерського стилю". На спині в моделей було вишите червоними нитками слово "Доміно" — на честь жінки Харві Доміно, яка боролася з гангстерами в часи їхнього панування в США.

Для доповнення гангстерської колекції дизайнерка перешила стару валізу.

— Я її побачила на смітнику біля дому свого хлопця, — сміється Олена Зобніна. — Забрала, вимила у ванні, обшила червоною тканиною. Мої викладачі сприйняли ідею неоднозначно. Сказали, що цигарки — це вульгарно.

Колекцією "Стихія музики" дизайнери Калинівського технологічного технікуму пошили з тканини, купленої в магазині вживаного одягу.

— Треба вміти економити, — розповідає керівник студії мод "Діана" Світлана Запоточна, 37 років. — Я ніколи не проходжу повз те, що можу використати для пошиття нових моделей.

— П"ятикурсниця Чернівецького професійного училища N3 Анна Дем"янюк, 21 рік, розписала тканину квітами маку. Її сукні пошиті з атласу та шифону. Журі виставило дівчині найвищі бали. Гроші на тканину їй дали батьки, — розповідає заступник директора з навчально-виховної роботи Чернівецького вищого профтехучилища Людмила Білоус, 31 рік. — П"ять виробів дівчина розфарбовувала акриловими фарбами протягом двох тижнів. Лекала для фарбування виготовляла самостійно. Найважче було розмалювати шифон, бо фарба розтікається по ньому.

Ще одне перше місце посів 20-річний Віталій Деліцой із Чернівецького вищого профтехучилища. Хлопець представив чоловічу молодіжну колекцію із джинсової тканини. Він використав машинну вишивку та асиметричне розміщення деталей. Розробляв та шив моделі сам.

Переможцям вручили кавоварки, фени, обладнання для чистки тканин, квіти та кубки. Конкурсанти передадуть колекції своїм навчальним закладам у подарунок.

Зараз ви читаєте новину «Анна Дем"янюк розписала колекцію суконь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути