Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2012 11:08
Віктор Леоненко
Віктор Леоненко
Колишній форвард київського «Динамо» і збірної України

Можна провести Кубок СНД за системою плей-оф

Якщо "Газпром" завезе пару вагонів грошей, можна проводити чемпіонат СНД. Це жарт. А якщо серйозно, то сумніваюся, що УЄФА дасть на чемпіонат СНД згоду, адже в єврокубках беруть участь призери національних чемпіонатів.

Я б почав з Кубку Співдружності. Система - плей-оф. 16 команд зразу починають боротьбу з 1/8 фіналу. Про чемпіонат поки говорити не варто.

Кількість учасників. Може бути половина від Росії, половина від України. Але фінансові можливості у кожного різні. "Газпром", так той пів Європи може купити. Ну ще й Ринат Леонідович може. У будь-якому випадку, потрібно буде щось ділити, чимось поступатися. Це так само, як приєднання Білорусі до Росії. Ніби як все легко, а ми бачимо, скільки вона приєднується. І причина проста - ніхто не хоче віддавати владу. Хто, приміром, буде президентом ліги?

Багато говорять про необхідність відродити інтригу протистоянь "Спартака" і київського "Динамо". По-перше, вже виросло інше покоління вболівальників, в інших країнах, в іншому часовому вимірі. Для них принципові протистояння часів СРСР - не більше, ніж історичний факт. По-друге, футболісти зовсім інші, з іншим менталітетом. Це не Блохін, не Заваров, не Шалімов і не Шмаров. Ці гравці розуміли для кого і за що вони грають.

Треба змінювати менталітет гравців. І робити акцент на любов до футболу. А до цього перейти дуже складно. Президент повинен вирішувати, кому і скільки платити. Плюс ситуація навколо ліміту на легіонерів, коли обов'язково українець повинен бути. В результаті ці, я б сказав, напівукраїнці, напівфутболісти починають відчувати себе незамінними і нахабніти. Ну і, звичайно, контракти. Той самий Мілевський, якщо нікуди не захоче їхати, то не поїде. Ну відправлять його в молодіжний склад, просидить до кінця кар'єри, а мільйони за контрактом отримувати буде. Теж саме Алієв - навряд чи він буде грати у Блохіна, якщо він у Рамоса не грає.

Зараз ви читаєте новину «Можна провести Кубок СНД за системою плей-оф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути