Ексклюзиви
понеділок, 28 січня 2013 20:00
Віктор Хлус
Віктор Хлус
колишній нападник київського "Динамо"

Фоменко гратиме в агресивний футбол

Наставник національної збірної України Михайло Фоменко оголосив список футболістів на свій дебютний матч. 6 лютого українці на нейтральному полі в іспанській Севільї зіграють з командою Норвегії. Михайло Іванович викликав 25 гравців. Абсолютним дебютантом збірної є півзахисник київського "Динамо" Андрій Богданов.

Зараз в українському футболі затишшя. Всі команди готуються до весняної частини чемпіонату на зборах, тому важко знайти нових виконавців для збірної. Фоменко пішов правильним шляхом. Він не кидається зі сторони в сторону, а дійсно викликав на збір найкращих українських футболістів.

Богданов? Зараз не можна сказати заслужив він свій виклик чи ні. На даному етапі тренерському штабу збірної потрібно переглянути гравців, подивитися хто кращий. Матч з норвежцями має статус товариського, а не офіційного. Тренери все вірно роблять. Вони могли навіть викликати ще більше дебютантів. У матчах відбору на ЧС-2014 вже мають грати найсильніші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фоменко очолив збірну України

Зараз я повністю довіряю тренерському штабу. Там немає людей з іншої планети чи з інших країн. Вони живуть в Україні і мають хороший зір. Перед тим як оголосити список гравців вони, мабуть, сто разів відміряли.

Олійник та Морозюк повернулися у збірну після тривалої перерви. Це правильне рішення тренерів і гарний стимул для інших. Футболісти побачать, що грають не одні і ті самі люди, а є кілька нових облич. Дорога у збірну лежить через клуб. Головне добре себе показати на клубному рівні.

Такі футболісти як Анатолій Тимощук збірній потрібні. У команді має бути батько-поганяло. Без нього ніяк. Хтось у збірній має бути з ременем. Брак ігрової практики? Цей футболіст пройшов Крим, Рим і мідні труби. Він пограв за провідні команди і я не думаю, що через кілька не зіграних за "Баварію" матчів він щось втратив. Навпаки, він добре відпочив і приїде у збірну зі свіжими силами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фоменко пообіцяв новачків і агресивний футбол

Чесно кажучи, в українському футболі настільки короткий список гравців, що, можливо, і вибирати нема з кого. Можливо, Фоменко хотів викликати більше футболістів, але де їх взяти?

Товариські матчі для того й існують, щоб стартовий склад був один, а матч закінчували зовсім інші футболісти. Думаю, у першому таймі Фоменко випустить один склад, а після перерви на поле можуть вийти зовсім інші гравці. Тренерам потрібно зіграти одну, дві чи три гри, щоб визначитися з основою. Зараз тренерський штаб на цьому шляху. Вони прочісують всіх кандидатів, щоб виділити 11 найкращих.

Мені довелося грати під керівництвом Михайла Фоменка. Тоді я був гравцем "Гурії", яка виступала у вищій лізі СРСР. Михайло Іванович був у нас близько двох років. Я добре знайомий з його тренерським підходом. Він мене, дисциплінованого гравця, як на полі так і в житті, за два роки тричі відчисляв з команди. Мені здається, він правильно робив, адже так він стимулював гравців. Але одна справа працювати у клубі і зовсім інша бути тренером збірної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фоменко гратиме з п'ятьма півзахисниками та одним форвардом

Думаю, українська Федерація футболу на правильному шляху. Виконком обрав найоптимальнішу кандидатуру з усіх можливих.

Я грав під керівництвом Фоменка і знаю його. Від того, що він стає старшим, він стає і мудрішим. Я пам'ятаю по "Гурії" та по інших командах - у всіх був агресивний футбол. В основному складі його команд завжди грали фізично сильні гравці, які могли виконати великий об'єм роботи. Для них головне зім'яти суперника. Це його підхід. Я пам'ятаю, що під його керівництвом ми рідко програвали. Коли траплялися поразки, то тренер переживав їх разом з командою.

Вважаю, що під керівництвом Фоменка ми не побачимо у збірній України закритий футбол. Він гратиме в агресивний футбол.

Зараз ви читаєте новину «Фоменко гратиме в агресивний футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути