субота, 30 березня 2013 13:12
Валерій Баранов
Валерій Баранов
Екс-мер Бердянська, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва і ЖКХ

Кияни виховані на ідеї, що мер має відловлювати сніжинки ще на підльоті до землі

Вважаю, що влада Києва під час снігових заметів працювала добре. Справа в тому, що кияни трошки неправильно орієнтуються в просторі. Вони виховані на ідеї, що мер або голова міської адміністрації має відловлювати сніжинки ще на підльоті до землі і відвозити їх кудись в далекі країни. Це абсурд.

На прибирання снігу і льоду має бути час. А за два дні це зроблять чи за тиждень - питання ресурсів. Наявними силами київська влада прибрати все швидко не змогла.

Такий сніг був вперше за сто років. Ніхто б такого не міг передбачити. Якщо кияни хочуть, щоб його прибрали за день, то нехай погодяться на збільшення податків на закупівлю комунальної техніки та додаткових двірників. Тоді можна купити ще 500 тракторів, платити зарплатню ще 5 тисячам двірників. І все буде збиратися і здуватися швидше. Та кияни хочуть, щоб прийшов якийсь фокусник і прибрав сніг, очистив всі доріжки біля будинку, і жодної копійки йому не платити. Квартирна оплата ж Києві найнижча в Україні. Не треба про це забувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кришталево чиста людина": з'явився ще один політик, руки якого нічого не крали

Я сам їздив у ці дні на автомобілі, теж загруз у снігу, мене теж витягав трактор. Але я ж через це не влаштовую істерики. Треба нормально ставитися до цього, бо сніг - природне явище.

Кияни теж винні. Снігоприбиральній техніці заважали працювати машини, які люди покидали на узбіччі. Проїхати можна було лише по одній смузі. Тут Попов нічого не міг зробити. Хіба що підривати ці машини або скидати у кювет.

Невдовзі всі будуть лаяти київську владу за те, що не змогла справитися із затопленнями. Але зверніть увагу: тариф на воду в Києві найнижчий в Україну. 2,60 гривень за кубометр. У Бердянську це 11 гривень. І усі платять спокійно, мовчки, без проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов: "У відставку? Цього не буде"

Якщо кияни будуть платити стільки ж, тоді у столиці будуть нормальні очисні споруди, каналізації, прочищені ливньовки, замінені всі труби. Але не платити і вимагати - це абсурд. Якщо ми не платимо за капітальний ремонт, ми не маємо права його вимагати. Якщо ми не платимо за збиття бурульок з дахів, ми не маємо права обурюватися, що бурулька впала комусь на голову. Хто їх має безкоштовно збивати? Архангел Гавриїл? Це як в супермаркеті: Заплатив за ковбасу в супермаркеті - отримав, не заплатив - не отримав.

Те, що звільнили заступника голови міської державної адміністрації Олександра Мазурчака - це велика біда. Він - дуже відповідальна людина, і без нього киянам буде складно. До речі, він є автором геніального вислову: український народ знаходиться у стані наполегливого очікування безкоштовна дива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі Інтернет топ-тема – повінь, що загрожує Києву

Тепер свободівець Олег Тягнибок розповідає: от якщо не піде в мери Кличко, тоді потрібно, щоб ішов Яценюк. А і він не піде, доведеться йти мені. А у мене є питання: він що, фахівець в управлінні міста? Очевидно, що він готовий очолити що завгодно - хоч редакцію газети, хоч жіночу консультацію.

Зараз ви читаєте новину «Кияни виховані на ідеї, що мер має відловлювати сніжинки ще на підльоті до землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути