субота, 21 вересня 2013 09:45
Валентина Мураховська
Валентина Мураховська
Валентина Мураховська

Лікар із синцями

– Я відправлю вас на хороше УЗІ, але платне, – каже лікарка обласної лікарні у Вінниці. – Наше давно застаріле, там нічого не видно.

Одразу за обласною лікарнею – викуплене чимале приміщення, де встановлені кілька апаратів ультразвукової діагностики. Черга – ще з вулиці. На лавках та під деревами стоять близько 40 людей. Доки чекаю, роздивляюся, хто власник кабінету. Одне з зазначених прізвищ – моєї лікарки, що направила сюди.

– Найдешевше УЗІ – почок, всього сот­ня, – шепоче під дверима невисока зігнута жінка, із затиснутими кількома 200-гривневими купюрами в руці. – Мені вени треба подивитись, то це – 300 за ногу. В обласній лікарні 50 коштує, але доктор каже туди не йти, бо погано роблять.

Після реформування медицини зробити аналізи стало втричі дорожче. Раніше стандартний набір обходився у 200 гривень, тепер – 600. А лікарі в коридорах скрізь посадили адміністраторів, які збирають благодійні внески.

Зробити аналізи стало втричі дорожче

Після обстеження йду отримувати лікування:

– Вам терміново треба в центр, яким я керую. Ніякого другого лікування підібрати не можна, – говорить дебелий чоловік у білому халаті.

Все ж прошу приписати якісь ліки.

– Ви не розумієте – воно не поможе, – крутить на руці золотий годинник. – У нашому центрі лікування обій­деться в 4 тисячі гривень, зате надійно.

Врешті виписує рецепт. В аптеці продавець здивовано переглядає препарати. Радить не брати, бо від них стане лише гірше. Пропонує таблетки на рослинній основі.

За тиждень свого лікаря зустрічаю на зупинці: руки в синцях, гематому на обличчі прикривають сонцезахисні окуляри.

Згадую, як кілька років тому у Вінниці провчили одного уролога. Завезли в ліс, зв'язали й били кілька годин. Роздягли, голого відправили додому. Це, напевно, єдиний рецепт лікування лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Лікар із синцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути