Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2019 06:40

"Зубри" ремонтують танки в польових умовах

10 травня Львівський бронетанковий завод показав ремонтно-евакуаційну машину "Зубр". За її допомогою можна ремонтувати танки в польових умовах і перевозити великі деталі.

— "Зубр" може виконувати функцію тягача. Буксирувати танки й іншу техніку, — розповідає 33-річна Марина Лозюк із заводу. — Машину виготовили на шасі танка Т-55. Такий зараз не використовують, бо застарілий. На нього встановили кран-стрілу, що може евакуювати 12-тонну башту танка. Також обладнали бульдозером і електрозварювальним апаратом, що працює від генератора машини. "Зубр" може перевозити до 1,5 тонни запасних запчастин і ремонтувати танки в будь-яких умовах.

На заводі виготовили 15 "Зубрів" на замовлення Міноборони однієї із країн Азії.

— Під час візиту на завод міністр оборони України Степан Полторак говорив, що такі машини потрібні на Донбасі. Але маємо їх допрацювати, — додає Лозюк. — До кінця року буде готова зразкова модель. Якщо пройде випробування — робитимемо на замовлення Міноборони України.

"Зубр" — друга ремонтно-евакуаційна машина, яку виготовили на Львівському бронетанковому заводі. Наприкінці 2018‑го там показали бронемашину "Лев", зроблену на базі танка Т-72.

Зараз ви читаєте новину «"Зубри" ремонтують танки в польових умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути