Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 07:05

Мешканцям району вручили 52 тисячі пластикових медичних карток

У Гадяцькому районі на Полтавщині сільські амбулаторії, ФАПи та центральну лікарню об'єднали в єдину електронну мережу. Для цього 52 тис. мешканців роздали пластикові картки пацієнта. За ними можна отримати доступ до персональної медичної інформації на комп'ютері.

Завдяки електронній системі, ці дані можна побачити в будь-якому медичному закладі району. Сільські лікарі можуть віддалено записати пацієнта до спеціаліста в районі на певний день і час. Також запровадили електронні рецепти.

— Це зручно, економить час. Не треба писати від руки. Лікар вносить рецепт у готовий електронний бланк. Може більше уваги приділити пацієнту, а не паперам. Повноцінно електронний рецепт запрацює, коли медики отримають електронні підписи, а в аптеках з'являться комп'ютери, — пояснює головний лікар Гадяцького центру первинної медико-санітарної допомоги Віра Шаповал, 41 рік. — Водночас пластикова картка не може замінити паперову, бо ще не всі лікарні області комп'ютеризовані. Тому на прийомі лікар вносить дані до програми й роздруковує запис для паперової картки.

— Картки роздали рік тому, вони безкоштовні й безстрокові. Людям достатньо написати заяву на отримання. З ними зручно, бо в реєстратурі видають талончик за кілька секунд. А лікар одразу в комп'ютері бачить, чи є прогрес від лікування, — каже 54-річна Лідія Головко, мешканка села Веприк Гадяцького району Полтавської області.

Реформа медичної галузі в Гадяцькому районі триває 1,5 року. На неї з районного бюджету витратили 11,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Мешканцям району вручили 52 тисячі пластикових медичних карток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути