понеділок, 23 лютого 2009 17:58

Жінки не впустили тепловиків до котельні

Газопостачальна компанія Івано-Франківськгаз наказала комунальникам минулого тижня відключити від опалення будинки з найбільшими боргами за тепло. Їй наказала так зробити компанія "Газ України". Місто винне їй 41 млн грн.

— Це самоуправство. Приїхали ввечері, аби не бачили. Кажуть, будем пломбувати котельню. Добре, сусідка їхню машину побачила з вікна, — обурена Оксана Щебінь, 30 років, жителька будинку N15 на вулиці Хіміків.

Відключати тепло мало підприємство Івано-Франківськтеплокомуненерго. Воно монополіст із постачання гарячої води й тепла. Тепловики приїхали під 9-поверхівку на Хіміків о 19.00 в середу. Взялися викручувати вентелі в котельні. Жителі 36 квартир заборгували газовикам понад 16 тис. грн.

— Вийшли близько 20 жінок, оточили машину. Сказали, не випустимо. Що, мали з нами битися? Поїхали, обіцяли вернутися. Дежуримо по черзі коло вікна, — каже Валентина Іванівна. — Заборгованість у нас поточна, а не прострочена. Люди ще не отримали пенсій і зарплату.

Івано-Франківськ на п"ятому місці в списку міст — найбільших боржників "Газу України". Минулого тижня там відключили від тепла п"ять котелень, приблизно 10 тис. людей добу залишалися без тепла.

— Це було попередження. Даємо ще 10 днів. За цей час мешканці мають погасити борг, — каже голова правління Івано-Франківськгазу Володимир Купчак.

Для більшої економії газу тепловики минулого тижня відключили в місті гарячу воду.

— Це продовжуватиметься, поки не піднімемо розрахунки на належний рівень, — каже Арсен Блащук, 47 років, директор Івано-Франківськтеплокомуненерго.

Зараз ви читаєте новину «Жінки не впустили тепловиків до котельні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути