вівторок, 28 серпня 2012 00:30

Жінка намагалася поцілувати губернатора

На Театральній площі в Черкасах — півтори сотні людей. За кілька хвилин розпочнуться урочистості до Дня Незалежності. Біля обласного театру з'являються священики на чолі з єпископом Іваном із православної церкви Київського патріархату. До нього підходять з десяток людей, цілують руку.

— А це не з Московської церкви? — питає в подруги літня жінка у вишиванці.

— Московської церкви тут не може бути, їм наша незалежність ні до чого.

Під яблунею біля пам'ятника Шевченку стоять двоє: смаглява жінка, років 30, у чорному платті в білу горошину, й чоловік років за 40.

— Погода така сама, як була в 1991-му, — каже чоловік. — Сонячно й парило неймовірно. Я в селі у школі робив. Не знаю, чого поперся на роботу. Приїхав автобусом — школа зачинена. Вернувся попуткою додому. Як зараз помню, БМВ мене підвезли. Це тоді така дивина була. Вдома включив телевізор. Саме прапор у Раду вносять. Аж дух забило.

— А я в цей час у Криму була. На радощах батьки повели мене в кафе, де я вперше в житті спробувала курку-гриль. Тоді й усвідомила, що це — свято.

На мітингу до присутніх звертається єпископ Іван, потім греко-католицький священик отець Юліан.

— Усі наші біди від того, що ми відвернулися від Бога. Тому й Бог дав нам таку владу. Нам нав'язують мову окупантів, бо ми того заслуговуємо.

Молебень завершується. Черкаські опозиціонери кладуть квіти до пам'ятника Шевченку. За кілька хвилин усі розходяться.

В обід біля ресторану "Час поїсти" біля стійки зустрічаються двоє дівчат років по 10.

— Аліна, ти з ким прийшла? — кричить світловолоса в синіх шортах і білій футболці.

— О... привіт, Свєта. Я з мамою.

— А я з татом і мамою. Мені сьогодні ноутбук купили. Тато сказав, що це треба відмітити. Мама не хотіла, бо в хаті повно їди.

— А мене мама теж повела в ресторан, — каже Аліна. — Казала, щоб я назавжди запам'ятала, що 24 серпня — свято.

Під вечір у Долині троянд розпочинаються офіційні урочистості. На сцені губернатор Черкащини Сергій Тулуб підбиває підсумки року. На стільцях поряд зі сценою сидять чиновники з облдержадміністрації та з районів. За невеличким парканом — городяни.

— Тут стоять люди, а тут — прихлєбателі сидять. Зараз Тулубові хлопать будуть, — перемовляються двоє чоловіків у світлих штанях. На одному — біла футболка. На другому — вишиванка.

Промову губернатора переривають оплесками. Сергій Тулуб вручає ключі від авто інвалідам та багатодітним. Одна з жінок на радощах береться цілувати губернатора. Той розгублено усміхається.

— От народ, — каже чоловік у вишиванці. — Знала б ти, які Тулуб откати просить за відкриття бізнесу. А це ж ваші гроші на пенсії. А вона його цілувати лізе. Темнота.

— Прямо в писок баба лизнула. Так сильно любить донецьких. Пху, гидко дивитися. Пішли краще глянемо, як повітряну кулю надуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Жінка намагалася поцілувати губернатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути