пʼятниця, 30 грудня 2011 05:00

Ялинку на клумбі прикрасили переробленим сміттям

У центрі Києва у сквері на вул. Ярославів Вал прикрасили ялинку іграшками з пластикових пляшок, компакт-дисків, лампочок і газет. Дерево росте на клумбі неподалік пам'ятника Ярославу Мудрому.

22-річна Наталя Корчинська з екостудії "Передєлки" вішає на гілку дзвіночок з шийки металевої пивної пляшки.

— Прикрашала його стрічками, вирізаними із залишків пляшки. А потім зафарбувала бронзовим кольором. На все пішло 20 хвилин. Дивіться, виглядає як справжній, — показує на дзвоник.

Інші дев'ятеро представників студії вішають на дерево зірки з дерев'яних паличок, ялинки з паперу з-під коробок цукерок та олівця, яскраві пакети з дитячим конструктором та зірочку з армійського ременя. Усю ялинку перетягують гірляндою з целофану.

— Так ми хотим показать, что игрушку можно сделать почти из всего. Главная наша задача — это развитие ручной работы, самоделок, творческой фантазии и ремесленничества. Сюда может повесить свою игрушку кто угодно, — каже організатор Тетяна Журинська.

Альтернативні ялинки з'явилися й в інших містах. У Донецьку — 3,5-метрова з поліетилену, скотчу, паперу та іншого сміття. У кримському селищі Новий Світ стоїть ялина з порожніх пляшок з-під шампанського. В Одесі — 6-метрова пластикова. Робили її кілька тижнів з тисячі метрів матеріалу, 50 балонів фарби і багатьох ламп.

Шість із половиною тисяч іграшок повісили у Сумах

Живі ялинки встановили у п'яти обласних центрах. Збірні дерева стоять у дев'яти областях, штучні — у 10. Лише в Луцьку четвертий рік поспіль прикрашають три живі ялинки, що щільно ростуть одна біля одної в центрі. В середньому на одну збірну ялинку йшло по 300 дерев. Найбільше — у Донецьку — 1,5 тис, найменше — в Запоріжжі — 150.

Штучна святкова ялинка в Києві є найвищою в країні. Має 40 м. Серед обласних центрів найвищі в Луганську та Вінниці — по 28 м, найнижчі, 18-метрові, у п'яти містах.

Найдовша ілюмінація у столиці — 17 км, серед областей — в Запоріжжі та Чернігові — по 2,5 км. Найменша в Ужгороді та Житомирі — по 800 м.

Найбільше іграшок повісили в Сумах — 6,5 тис, найменше, 189, — у Запоріжжі.

Серед незвичних прикрас — "північне сяйво" у Харкові. Воно із мерехтливих стріл, що вмонтували у ялинку. У Львові на дерево повісили чотири нові іграшки ангелів-сурмачів по 60 кг. Одного з них освятили у Ватикані. У Сумах усі іграшки власноруч робили комунальники.

Найстаріша святкова ялинка стоїть у Рівному. Має 80 років.

 

Зараз ви читаєте новину «Ялинку на клумбі прикрасили переробленим сміттям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути