четвер, 04 грудня 2008 18:40

Вибух салюту обпалив дитині руки

Цього вівторка в руках 4-річного Данила Лисенка з міста Лубни на Полтавщині вибухнув салют. Дитина отримала опіки обох рук.

— Купив чотири салюти на східцях між першим і другим поверхом місцевого універмагу. За кожен заплатив по сім гривень. Це такі картонні трубки довжиною 50 сантиметрів і близько сантиметра в діаметрі. Із них вилітають маленькі, як сірники, петарди, — розповідає 27-річний Олексій Лисенко, батько Данила.

Батько із сином пішли в центральний парк, щоб їх запустити.

— Продавець нам сказав тримати салют у руці. Головне не спрямовувати на інших людей, — додає чоловік. — Я дав його синові. Пролунали чотири-п"ять пострілів, а потім салют вибухнув посередині.

Олексій відвіз сина до лікарні. Данилові наклали пов"язки. Тепер він почувається нормально, ускладнень немає. У хірургічному відділенні лікарні кажуть, що дитині пощастило, бо травми могли бути складніші. Першу пов"язку з руки зняли в четвер. Сьогодні хлопчика виписали з лікарні. Нині він святкує п"ятиріччя.

На продавця салютів Олексій Лисенко не скаржився.

— Це треба дорікати виробнику, а він китайський. А продавець хіба що неправильно нам розповів. Уже потім ми прочитали інструкцію на салюті. Вона написана дуже дрібними літерами. Там сказано зафіксувати салют на землі, підпалити і відійти, — каже Лисенко. — Але торік ми купували такі ж феєрверки і запускали їх із руки. Тепер, якщо й купуватиму щось подібне, то дитині не даватиму.

Зараз ви читаєте новину «Вибух салюту обпалив дитині руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути