Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 05:41

Випаде до 40 сантиметрів снігу

16 січня в Україні почалися снігопади. Опади накрили 17 областей. Десятки населених пунктів лишилися без світла. Міжнародні траси закрили для проїзду вантажівок.

В Одесі заметіль паралізувала рух громадського транспорту. За день сталося понад 50 аварій. Місцевий аеропорт скасував більшість рейсів. Літаки вдправляли у Дніпро. 18 січня на трасі Одеса–Київ утворилися численні затори. У деяких стояло по 100 автомобілів. .

"Нещодавно виступав заступник мера і розповідав, як був в Австрії. Там служби не встигають розчищати сніг у містах. Мовляв, в Одесі ми такого собі не дозволяємо. І ось випав сніг, і місто паралізоване. Його не прибирають, техніки майже не видно", — написав у "Фейсбуку" одесит Юрій Кріт, 26 років.

У Львівській області протягом 15–16 січня від переохолодження померли троє чоловіків і жінка. Їхні тіла знайшли в селах Опака та Рихтичі Дрогобицького району, місті Дрогобич та селі Угерсько Самбірського району. В ті дні в регіоні було до -14°C.

17 січня для великих вантажівок обмежили в'їзд до Києва. Столичні затори сягнули дев'яти балів.

— Зранку їхав на роботу — нарахував дев'ять аварій. В одній зіткнулося одразу п'ять автомобілів, — каже киянин 33-річний Аркадій Ковальов. — Снігоприбиральна техніка стояла в заторі, як і інші машини.

У найближчі дні очікуються дуже сильні снігопади й хуртовини в Чернігівській, Київській, Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Одеській і Миколаївській областях, прогнозують синоптики. Там можливе утворення снігового покриву до 40 см, до 20 — у Києві.

У Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях очікуються сильні дощі, що перейдуть у снігопади. Пориви вітру сягатимуть 20 м/с.

Із 18 січня погоду в країні формують два атмосферних фронти, що рухаються зі сходу та заходу.

— З'ясовуватимуть стосунки, а нам це принесе опади і вітер, — каже синоптик Наталія Діденко, 56 років. — Ітимуть сніг і дощ, залежно від температури повітря.

921 аварія трапилася під час снігопаду 16 січня на всій території України. З 98 постраждалих у ДТП 86 — травмовані, 12 осіб загинули.

Зараз ви читаєте новину «Випаде до 40 сантиметрів снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути