Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2012 00:15

Вихідні дозволили зробити робочими днями

У Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького цьогоріч канікули можуть тривати понад місяць — із 28 грудня до 2 лютого. Причина — у недостатньому фінансуванні університету. Відтак сесію студентам доведеться скласти за 12 днів — із 17-го по 28 грудня. Щоб встигнути підготуватися до іспитів, навчатися, можливо, доведеться у вихідні дні.

— Нам викладачі казали, що слід підставляти пари куди можливо, щоб вичитати їх до 17 грудня. Студентів-журналістів попередили, що вони можуть і в неділю навчатися. Канікул буде цілий місяць, щоб економити тепло і світло, — каже студентка четвертого курсу інституту української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Наталія Битяк, 21 рік.

— Це рішення ректорату. Від дирекції інституту залежить раціональне та ефективне створення розкладу, щоб повністю виконати вимоги навчального плану. Дозволили використання як робочих днів суботи та неділі. Проте попередній аналіз виконання навчального плану на сьогодні свідчить, що в нас в інституті не всі суботи, що залишилися до сесії, будуть робочими. Неділі використовувати не будемо, — коментує ущільнення графіка навчання директор інституту української філології та соціальних комунікацій Ігор Погрібний, 45 років — У день буде максимум чотири пари, не більше. Щодо екзаменів, то кожна група матиме мінімум три дні на підготовку.

Зараз ви читаєте новину «Вихідні дозволили зробити робочими днями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути