вівторок, 03 квітня 2018 07:10

Замість Року утвердження державної мови буде рік французької

— Громадськість просила президента оголосити в Україні Рік утвердження державної мови. Він відмовив. Натомість міністр закордонних справ робить Рік французької. Це не більше, ніж нікому не потрібна піар-акція. Так міністр відвертає увагу від провалу дипломатичної роботи, через який Угорщина та Румунія здійняли галас про дискримінацію і мовну статтю про освіту, — каже колишній політв'язень, екс-депутат Верховної Ради Степан Хмара, 80 років.

21 березня міністр закордонних справ 50-річний Павло Клімкін написав на своїй сторінці в соцмережі "Твіттер": "З 1 вересня почнемо Рік французької мови в Україні. Більше Франції та французької мови в нас — це ­супер".

— Нашому міністрові закордонних справ байдужа русифікація, що триває в Україні, — продовжує Степан Хмара. — Нічого не робилося для її подолання і 10 років тому, і сьогодні. Це маразм. У світі багато мов. То що, невже тепер ми для кожної будемо проводити рік іноземної, а про свою забуватимемо. Ніхто не захистить її права.

Зараз ви читаєте новину «Замість Року утвердження державної мови буде рік французької». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути