вівторок, 05 грудня 2017 05:10

Володимира Балуха відпустили під домашній арешт

Українського політв'язня з окупованого Криму 46-річного Володимира Балуха відпустили з ізолятора під домашній арешт. Нове ув'язнення він відбуватиме протягом двох місяців.

Таке рішення виніс суддя підконтрольного окупантам Роздольненського районного суду Олена Тедєєва. Балуху заборонили залишати житло, спілкуватися зі свідками, користуватися інтернетом і поштою.

— Ну це маячня, звичайно. Ви уявіть, мати управлятиме господарством, а я — в будинку сидітиму. Будемо оскаржувати. Це — перебір. Хоча мала перемога вже є, — каже Балух після виходу з будівлі суду.

Активіста Володимира Балуха засудили за проукраїнську позицію. Він встановив український прапор на даху свого будинку, а також табличку на стіні будинку "вулиця Небесної сотні, 18". Російська ФСБ затримала його вранці 8 грудня 2016‑го. 4 серпня його засудили до трьох років і семи місяців колонії та штрафу в 10 тис. руб. — 4200 грн. Звинуватили у зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Балуха відпустили під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути