пʼятниця, 19 січня 2018 00:20

Володимира Балуха засудили на три роки і сім місяців

16 січня кримського активіста Володимира Балуха, 46 років, засудили до трьох років і семи місяців позбавлення волі. Визнали винним у "зберіганні боєприпасів" на горищі власного будинку. Рішення виніс Роздольненський суд окупованого Криму.

Прокурор просив для чоловіка п'ять років і один місяць у колонії-поселенні та штраф 20 тис. руб. (10 162 грн. — ГПУ).

Балух відбуватиме "покарання" в колонії-поселенні й сплатить штраф 10 тис. руб. (5081 грн. — ГПУ). Під варту взяли одразу після суду. До розгляду апеляційної скарги перебуватиме в ізоляторі.

— Думаю, незабаром усе це вирішиться, — каже Володимир Балух. — Україні хочу побажати не здаватися й нести народу боротьбу. За те, за що багато життів поклали кращі люди країни. Якщо все, що зі мною відбувається, — жертва, то я так не вважаю. Ми переможемо. Все буде Майдан.

Володимира Балуха засудили за про­українську позицію. Він установив український прапор на даху свого дому, а також табличку на стіні — "вулиця Небесної сотні, 18". Російська ФСБ затримала його вранці 8 грудня 2016-го. 4 серпня Балуха засудили до трьох років і семи місяців колонії та штрафу 10 тис. руб. Звинуватили у зберіганні боєприпасів і вибухових речовин. Однак тоді апеляційний суд вирок скасував.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Балуха засудили на три роки і сім місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути