пʼятниця, 23 березня 2018 06:15

Володимира Балуха годуватимуть примусово

Український політв'язень Кремля 47-річний Володимир Балух 19 березня оголосив безстрокове голодування в сімферопольському СІЗО. П'є тільки воду. Таким чином протестує проти рішення підконтрольного Росії Верховного суду Криму, який відмовився зняти з нього обвинувачення.

Чоловіка утримують в одиночній камері під цілодобовим спостереженням. Рідні та захист не мають до нього доступу.

— Медичну допомогу в слідчому ізоляторі надають, але ми не знаємо, чи це належна допомога. Перевести Володимира до цивільної лікарні не дозволяють. За інструкцією, якщо він відмовлятиметься від їжі, його примусово годуватимуть через крапельницю. Від голоду померти не дадуть, бо СІЗО несе повну відповідальність за його життя, здоров'я та безпеку, — заявила адвокат Ольга Дінзе.

Балуха затримали 8 грудня 2016 року за звинуваченням у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин. Їх нібито знайшли на горищі його будинку. У січні ­2018-го підконтрольний Кремлю Роздольненський райсуд Криму засудив українця до 3 років і 7 місяців колонії-поселення та штрафу в розмірі 10 тис. руб. — майже 4,6 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Балуха годуватимуть примусово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути