Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 04:45

Василь Наглович витяг дитину з-під льоду

9 січня о 14.30 39-річний Василь Наглович із села Старе Місто Підгаєцького району Тернопільщини повертався додому з полювання. Ішов греблею на Підгаєцькому ставу, коли почув крик: "Допоможіть!". Побачив неподалік дві дитячі куртки. Побіг на голос. Під водою опинився 10-річний Віталій Максимчук.

— Десь зо 15 метрів біг. А під дамбою в ополонці — тільки дві сині ручки видно. Василь, щоб не провалитися, ліг і поповз льодом. У нього двоє братів на воді загинули. Не роздумував — схопив хлопчика, витягнув. Дитина уже застигала, — переповідає історію Василева теща Ганна Шпитюк, 59 років.

Наглович зробив хлопчикові штучне дихання, надів на нього свої светр, шапку й рукавиці. Подзвонив по мобільному додому, аби викликали допомогу. На місце одразу прибули п'ятеро міліціонерів, стільки ж рятувальників і дві "швидкі". Хлопчик отямився і розповів, що гуляв із сестрами 10-річною Іриною та 7-річною Мар'яною Зобніними.

— У врятованої дитини був шок. Хлопець не міг пояснити, де ділися інші діти. Казав: вони штовхнули його і втекли. Але на озері видно сліди: як дівчатка бігали льодом за гілкою, аби витягти товариша. І гілка є, і їхні курточки. Хлопчика врятувало, що втримався на воді, а дівчатка — не змогли, — розповідає 38-річний Юрій Чупровський із Підгаєцького райвідділу Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Сестер знайшли на дні ополонки. Медики намагалися їх урятувати, але було запізно.

— Там плесо зо 3 метри в діаметрі й глибина десь метр 30. Вода не замерзає, бо ж дамба. А дітям якраз то й інтересно, де вода тече. Лузали насіння — стаканчик і лушпиння лишилося, — каже Юрій Чупровський. — А взагалі на ставі лід має товщину 15 сантиметрів. Бачив, як там трактор Т-34 спокійно проїжджає.

Віталій Максимчук лікується. Тіла дівчаток забрали на судово-медичну експертизу.

— Наш Василь повернувся додому і просив, аби дали чогось теплого, бо дуже замерз. Розказав усе. Нагріла йому миску борщу, дала чаю. Він же з міліціонерами ще й до батьків тих загиблих дівчаток їздив. Вони двері не хотіли відкривати — п'яні були. Питається, де ваші діти. А ті кажуть: "Та десь між будинками граються", — переповідає Ганна Онуфріївна.

Василь Наглович токар. Працював охоронцем у банку, але його скоротили.

Зараз ви читаєте новину «Василь Наглович витяг дитину з-під льоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути