вівторок, 22 січня 2019 06:30

У військовий ліцей братимуть жінок

До Київського військового ліцею ім. Івана Богуна цьогоріч на навчання вперше зможуть вступити жінки. Зміни в статуті закладу передбачені політикою гендерної рівності Міністерства оборони.

Жінкам потрібно скласти чотири іспити — з української та англійської мови, математики і фізичної підготовки на рівні з чоловіками.

— Із 2019 року розпочнеться набір дівчат до навчально-оздоровчого комплексу військового ліцею в Боярці. Підлітки віком 13–15 років можуть вступати після восьмого класу, — говорить 44-річний Петро Потєхін, начальник навчально-оздоровчого комплексу ліцею. — За 2 роки вони переходять на навчання до Київського ліцею. Там загальний набір — 300 осіб, у нас — 125. Визначеної кількості місць для дівчат немає — чим більший конкурс, тим кращі зможуть у нас навчатися.

Дівчата мешкатимуть у тому ж корпусі, де й хлопці, але в окремих казармах. Держава щорічно виділяє кошти на утримання кожного учня — 280 тис. грн. Харчування, форма, білизна, заробітні виплати викладачам закладу входять у цю суму.

Зараз в ліцеї навчаються 254 дитини. Із них 211 — пільгова категорія.

Київський військовий ліцей ім. Івана Богуна — загальноосвітній навчально-виховний заклад. Із 1943 до 1992 років називався Суворовським військовим училищем.

Зараз ви читаєте новину «У військовий ліцей братимуть жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути