четвер, 09 жовтня 2008 07:06

У селі смердить газом

3 жовтня в селі Великі Будища Гадяцького району Полтавщини із недіючої газової свердловини почав бити фонтан води заввишки півтора метра, діаметром до метра. Вода має масну плівку. До села з"їхалося майже 100 машин для ліквідації аварії.

— Приїхав до свердловини о пів на четверту дня. Там охорона стояла, — розповідає голова сільради 58-річний Олександр Гуща. — Бачу, фонтан б"є збоку від труби. Із водою з-під землі викидало пісок та глину.

Витік стався на полі, яке належить місцевій школі. Одразу після аварії на місце пригоди з"їхалося керівництво Полтавигазвидобування. Аби перекрити шлях води до найближчих хат, за кілометр від свердловини газовики вирили канави та зробили греблю. Воду зливають в цистерни та вивозять у спеціальні зливні ями.

Засідання штабу з ліквідації аварії відбувається щодоби вранці та ввечері.

Інженер Полтавигазвидобування Іван Хомин, який працює на місці пригоди, коментувати ситуацію відмовляється. Каже, газовики нічого не приховують:

— Гірше було б, якби був витік нафтопродуктів, а так просто води. Причому прісної. Чи можна її пити — ми не робили аналізів, а для навколишнього середовища вона не шкідлива.

Поряд зі свердловиною кілька водіїв обговорюють аварію.

— Якби звичайна вода — текла б в ярок. Не наганяли б стільки техніки, — говорить один із чоловіків. — Пішла вода, а що всередині — ніхто не знає.

У вівторок на схід села приїхали газовики та голова райдержадміністрації Ірина Гулей. Людям пообіцяли провести рекультивацію земель. Про наслідки аварії не розповідали.

У понеділок тиск води зменшився, але з-під землі вона досі б"є. Люди скаржаться, що в селі смердить газом. Робітники, що працюють на місці аварії, кажуть, незабаром ділянку пориву зацементують.

Зараз ви читаєте новину «У селі смердить газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути