четвер, 19 травня 2011 05:15

У літаку Хургада–Київ зламався двигун

Автор: Фото надане PR-агенцією ”M-PRESS”
  Пасажири рейсу Хургада–Київ ночують на стільцях в аеропорту єгипетського міста. Через технічні несправності в двигунах літак затримали на 14 годин
Пасажири рейсу Хургада–Київ ночують на стільцях в аеропорту єгипетського міста. Через технічні несправності в двигунах літак затримали на 14 годин

Майже 200 пасажирів, які вилітали 5 травня з єгипетського курорту Хургада в Київ, 14 год. чекали в аеропорту. Рейс авіакомпанії "Віндроуз" затримали через несправності в двигунах.

Серед туристів були учасниці конкурсу краси "Міс блонд Україна", співачка Оксана Вояж, телеведучі Дмитро Коляденко та Олексій Дівєєв-Церковний.

— Спочатку рейс затримали на годину. Літак вирулив на злітну смугу і почав набирати швидкість. Але злетіти не зміг. У салоні почувся скрегіт двигунів і запах керосину. Літак зупинився. Усі почали нервувати, — розповідає телефоном Оксана Вояж. — Десь за годину виходять стюарти і не дуже впевненим голосом кажуть: "Зараз наш екіпаж зробить ще одну спробу злетіти". І знову те саме. Скрегіт, запах керосину, зупинка. Жіночка позаду мене почала плакати.

Після другої невдалої спроби людей випустили з салону.

— Повідомили, що зламалася запчастина в двигуні. Її мають привезти з Лівану.

За 3 год. в аеропорту оголосили про посадку на рейс до Києва. На той самий "айробус".

— Виявилося, що кілька людей два тижні тому летіли в Єгипет тим же літаком. Він злетів у Борисполі за п'ятим разом, — продовжує Оксана. — Ми відмовилися сідати. Хоча були люди, які хотіли летіти. Двоє 80-річних. Їм усі казали: "Вам уже все одно. А ми молоді, і в нас сім'ї".

Була третя ночі. Наступний рейс пообіцяли на 8.00.

— Ніхто не їхав у готель, бо за 3 години починалася реєстрація. Чекали в аеропорту, — розповідає Оксана. — Нарешті оголошують рейс. Підходимо на вихід. А двері замкнені. Єгиптяни всіма ключами, які є в аеропорту, намагаються їх відкрити. Одна жіночка каже: "Це знак, що летіти не треба". Двері нарешті відкрили.

Привезли до того самого "айробуса".

— Усі були в шоці. Зайшли на борт тільки коли капітан сказав, що він — не самогубець і з літаком таки все гаразд, — каже співачка. — Коли всі були пристебнуті, четверо молодих людей захотіли зійти. Але не змогли, бо трап уже прибрали.

Я у своєму житті не читала стільки молитов, як тоді. "Отче наш" кілька десятків разів. Подруга весь переліт тримала в руках Біблію. Наш оператор подзвонив у монастир, щоб помолилися за нас.

4-годинний переліт із Хургади до Борисполя пройшов нормально.

В авіакомпанії "Віндроуз" кажуть, що рейс затримали на 14 год. через технічні несправності.

— Літак полагодили швидше, але екіпажу необхідно відпочити 2–3 години. Безпека — передусім. Пілота, наприклад, який носить окуляри, ніколи не допустять на борт без запасної пари. Літак не випустять, якщо матиме бодай найменшу поломку. Туроператор розмістив туристів у готелі. Але вони не захотіли йти, — каже Олексій Векла, спеціаліст відділу реклами та піару.

Зараз ви читаєте новину «У літаку Хургада–Київ зламався двигун ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути