четвер, 08 травня 2008 07:04

У Луганську вчать уболівати

У школах Луганська запровадили уроки з уболівання. З ініціативою виступив місцевий футбольний клуб "Зоря", який грає у вищій лізі чемпіонату України з футболу.

— Ми зібрали вчителів фізкультури з усіх 66 шкіл міста, — каже Олексій Сердюков із Луганської міськради. — Оскільки в Україні культура вболівання залишає бажати кращого, ми запропонували навчити дітей вболівальницької майстерності. Вони мають знайти спеціальну літературу, підібрати гасла. Бо зараз на трибуни приходять побитися, полаятися.

На стадіоні "Авангард" відвели спеціальний шкільний сектор. Там не можна курити, вживати спиртне, матюкатися. Дозволяється активно вболівати. Територія оточена міліцією, щоб туди не потрапили сторонні. Для школярів місця безплатні.

Аби зацікавити вчителів співпрацею з керівниками шкільних фан-секцій, наприкінці року оберуть найкращих. Вони отримають сувеніри, спортінвентар і грошові премії: перша — 5 тис. грн, друга — 4 тис., третя — 3 тис. грн.

— До фан-секцій може прийти кожен бажаючий і приєднатися до футболу, — зазначає віце-президент ФК "Зоря" Михайло Федотов. — Тут можна проявити свою творчість: малювати банери, розтяжки, складати кричалки.

Нині у шкільному секторі збирається в середньому 1,5 тис. дітей.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську вчать уболівати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути