Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2018 00:20

У Києві не вистачає коштів на зарплати вчителям

Столичні вчителі з вересня не отримують надбавки за напруженість і престижність професії. У Києві не вистачає коштів на зарплати педагогам. Місто не отримало субвенції в розмірі 865 млн грн. У проекті бюджету на нинішній рік на освітню субвенцію для столиці планували закласти 2,7 млрд грн. Кабмін зменшив її на 1,2 млрд грн.

— Усі столичні педагоги закладів середньої освіти недоотримають із вересня до грудня цього року надбавку за престижність — 30 відсотків, і надбавку за складність і напруженість — 20 відсотків, — розповідає голова Профспілки освітян Києва Олександр Яцунь, 53 роки. — Це означає, що з 1 вересня молоді вчителі й вихователі недоотримають 1,5 тисячі гривень до своєї зарплати. Вчителі вищої категорії — 2 тисячі гривень.

Освітяни також вимагають, аби з наступного року запрацювала 61-ша стаття нового Закону "Про освіту". Заплановано — з 2023-го.

— Посадовий оклад педагогічного працівника має бути на рівні трьох мінімальних заробітних плат. Це — понад 11 тисяч гривень. Молодий спеціаліст повинен отримувати більш як 14 тисяч гривень. Натомість має лише 4. Вчитель вищої категорії — 7,5 тисячі. А згідно з до­кументом — 25 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «У Києві не вистачає коштів на зарплати вчителям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути