Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2011 00:15

В аквапарк пускають тільки із браслетами

15 липня в Києві відкрили аквапарк площею близько 25 тис. кв. м. Його називають найбільшим у країнах пострадянського простору. Там є 14 гірок, п'ять басейнів, джакузі. Дитяча зона із басейнами, батутами та атракціонами. Є няні, на яких можна залишити дітей. Одночасно можуть відпочивати 3,5 тис. людей.

Аквапарк розташований на третьому поверсі торговельного центру "Дрім таун". О 9.30 перед входом зібралися близько 300 осіб. Одночасно з аквапарком відкривають другу чергу торговельно-розважального центру. Двоє охоронців кричать, щоб люди не штовхалися. Двері відчиняють о 10.00. Чоловік піднімає хлопчика років із 3 над головою, щоб малого не придавили в тисняві. Біля п'яти кас утворюються черги. Нетерплячі зазирають у вікно, де видно частину аквапарку.

67-річна Валентина Савкова прийшла з онуком 6-річним Ігорем. Каже, зять дав гроші, щоб не сиділи вдома.

— Дитині буде в радость у воді поплескатися, і мені недалеко йти звідси. Та й присмотрять тут за малим, а я пока на масаж схожу.

Комплекс називається "Аквапарк юрського періоду Дрім айленд". Оформлений як джунглі. Фігури динозаврів із металу та гіпсу зроблені в натуральну величину. Стіни шершаві, стилізовані під печери. На них ліани й бамбук. Крісла у двох кафе виготовлені з метрових колод, оббиті шкірою. Скрізь написи: "курити заборонено".

Відвідувачам надівають на руку браслет. У ньому чіп, який містить інформацію про час перебування в аквапарку. Кожна наднормова хвилина коштує 1 грн. Браслет дає право зайти в роздягальню, залишити речі в шафах, прийняти душ. Обов'язково треба мати змінне взуття, купальний костюм і рушник. За втрачений браслет — штраф 525 грн.

В один із басейнів вбудований аквабар. У кріслах біля стійки сидять двоє пузатих чоловіків із кухлями пива. У джакузі залазять троє жінок. Мружаться від задоволення.

— Класно тут, а джакузі — це моя страсть. Так би й сиділа до утра. Аквапарк понравився. Недорого і людей небагато, як у Броварах, напрімєр. Узяли на цілий день білет, — каже киянка Олена Сервар, 18 років.

Хвилина в джакузі коштує 2 грн.

На вході в зону підводного світу великі акваріуми з екзотичними рибами, зміями та крокодилом. Біля них зібралася дітвора.

— Мама, он на меня посмотрел, — хлопець років із 4 дивиться на крокодила. Жінка під руки тягне сина на батут.

17-річний Роман Пракотько приїхав на відкриття з міста Ірпінь на Київщині. Тримає надувний круг, на якому щойно з криком з'їхав із гірки.

— Ми з другом узяли білет на дві години, зайшли чуть не першими. Тут так холодно було. Приходилося весь час у воді сидіти по шию. Та й невесело якось. Багато малишні, дівчат майже немає.

Комплекс працює із 10.00 до 22.00, у п'ятницю та суботу — до 23.00.

Вода з аквапарку тече в магазини поверхом нижче.

— Як тільки відкрили його, так через годину й почала капати, — розповідає охоронець на вході в дитячий магазин "Антошка". — Води небагато, але тече три дні, — просить дивитися під ноги. На вході стоять два відра на шматку мокрого картону. Стелаж із дитячими шампунями накритий плівкою.

Над салоном меблів видно велику жовтогарячу трубу. З її згину капає вода в підставлене відро. Продавець-консультант каже, за три дні натекло зо два відра:

— А здесь всюду капает. Администрация три дня латает дыры.

У магазині гардин одна стіна завішена плівкою. По ній вода стікає в кольоровий дитячий басейн. У залі видно робітників із драбинами — під стелею лагодять місця прориву.

Місцеві були невдоволені будівництвом "Дрім тауна". Він стоїть між станціями метро Мінська та Героїв Дніпра. Люди бояться, що метро може не витримати ще двох поверхів і обвалиться.

— Бояться нечего, это все учитывалось при строительстве. Под аквапарк мы сделали специальную бетонную подушку, которая защитит от вибраций и обвала. Ее цена — 10 миллионов долларов, — кажуть у піар-відділі аквапарку.

Зараз ви читаєте новину «В аквапарк пускають тільки із браслетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути