Ексклюзиви
неділя, 26 листопада 2006 17:53

Ющенко похрестив сина Саакашвілі

Автор: фото: REUTERS/David Mdzinarishvili
  У кафедральному соборі Святої Трійці у столиці Грузії  Тбілісі Віктор Ющенко двічі опустив 11-місячного сина Михаїла Саакашвілі у купіль. Грузинський президент (на задньому плані) давно просив українського лідера стати хресним його дитини
У кафедральному соборі Святої Трійці у столиці Грузії Тбілісі Віктор Ющенко двічі опустив 11-місячного сина Михаїла Саакашвілі у купіль. Грузинський президент (на задньому плані) давно просив українського лідера стати хресним його дитини

Минулого тижня президент України 52-річний Віктор Ющенко відвідав Грузію і взяв участь у святкуванні третьої річниці "революції троянд". Тоді усунули від влади Едуарда Шеварднадзе. Новим керівником країни став Михаїл Саакашвілі, якому зараз 39 років.

Прямо з аеропорту президенти вирушили до кафедрального собору Святої Трійці у Тбілісі. Там Віктор Ющенко похрестив 11-місячного сина Саакашвілі.  Під спів церковного хору український президент розпеленав хлопчика і двічі опустив його ногами у купіль. Потім подарував хрещеникові золотий хрестик.

Хрещеною матір"ю стала колишня балерина Большого театру Ніно Ананіашвілі. Хлопчика Саакашвілі назвав на честь свого батька — Ніколоз. Старшому синові президента Едуарду 11 років.

Грузинського президента вважають найкращим товаришем українського лідера. Вони дружать сім"ями, часто відпочивають разом. Торік зустрічали Різдво у Карпатах, каталися на гірськолижному курорті "Тисовець". Улітку Ющенко із дружиною були у Грузії. Облетіли майже всю країну на вертольоті, відвідали винні та коньячні підвали Кахетії. Тоді Саакашвілі подарував колезі дві бочки пива. 2004 року обох президентів висували на здобуття Нобелівської премії миру.

Із дружиною, голландкою Сандрою Руловс, 35 років, Михаїл познайомився у Міжнародному інституті прав людини у французькому Страсбурзі. Право стажуватися там Саакашвілі одержав після закінчення Київського інституту міжнародних відносин. Сандра була співробітницею Червоного Хреста. У Страсбурзі вона вивчала права людини на курсах, по закінченні яких мала практикуватися в Африці.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко похрестив сина Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути