середа, 16 січня 2013 06:15

Юрія Луценка прооперують у Києві

17 січня ув'язненого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка відвезуть до київської клініки "Оберіг". Там його готуватимуть до операції із видалення поліпа з кишківника. Зараз він перебуває у Менській колонії.

— Пенітенціарна служба наполягала на тому, щоб Луценка прооперували у Чернігівській обласній лікарні, — розповідає керівник прес-служби "Народної самооборони" 38-річна Лариса Сарган. — Але він написав особисту заяву, що не хоче лікуватися ні в Чернігівській, ні у Львівській, ні в будь-якій іншій обласній лікарні. Це має бути тільки "Оберіг". Клініка підтвердила, що вона готова прийняти його на лікування з 16 січня, і пенітенціарна служба погодилася. З 13-го по 16 січня у Луценка довгострокове побачення з сім'єю. Ірина Луценко з дітьми приїхала до колонії на три дні. Після побачення, як кажуть у пенітенціарці, готові його вивезти. 17 січня плануємо, що він буде в лікарні. Медики нам розповіли, операція складна і небезпечна, реабілітація триває два тижні. Поки що це доброякісна пухлина, 0,8 сантиметра у діаметрі, проте вона швидко росте. У клініці сказали, поліп 0,8 сантиметра вважають великим, операція може коштувати близько 20 тисяч гривень.

Раніше фахівці Міністерства охорони здоров'я обстежили Луценка. Дійшли висновку, що той потребує операції протягом місяця. 24 грудня Менський районний суд не задовольнив клопотання захисту про дострокове звільнення екс-міністра за станом здоров'я.

Під час перебування у слідчому ізоляторі екс-урядовцю поставили діагнози: жирова хвороба печінки, портальна гіпертензія, гастрит, хвороба сигмоподібної кишки, вади серця та вірусний гепатит.

Колишнього міністра внутрішніх справ засудили за двома кримінальними справами. Має відсидіти чотири роки.

Зараз ви читаєте новину «Юрія Луценка прооперують у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути