вівторок, 20 лютого 2018 07:20

Українців вислали з Ізраїлю

Аеропорт "Вінниця" розповсюдив у соцмережах поради для пасажирів, які збираються летіти в Ізраїль. Пояснюють, яку інформацію можуть вимагати ізраїльські митники при проходженні контролю. Вказують, як поводитися, аби не заборонили в'їзд до країни.

Поради опублікували після того, як Ізраїль не впустив в країну шістьох вінничан. 8 лютого летіли рейсом "Вінниця — Тель-Авів". В аеропорту Бен-Гуріон їм заявили про нелегальне перебування в країні. Також не пропустили 27 українців з інших рейсів, говорять очевидці.

Людям заборонили відвідувати Ізраїль протягом 10 років.

— Сказали, що ми нелегально перебуваємо на території їхньої держави. Але, що саме не так — не пояснили, — говорить 46-річна Софія Малявіна з Вінниці. Летіла в Ізраїль до друзів. — Із документами в усіх був порядок. Допит влаштувала тамтешня служба безпеки. Взяли мій телефон. Знайшли переписку у "Фейсбуку", що не сподобалася їм.

Того ж дня українці повернулися додому рейсом до Києва.

— Усі пасажири пройшли реєстрацію і проблем із документами не мали, — говорить Ірина Спориш зі служби організації перевезень аеропорту "Вінниця". — Повернення українців — таке стається в кожному аеропорту. Вся справа в роботі ізраїльської служби безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Українців вислали з Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути