пʼятниця, 16 березня 2018 05:21

Учасники АТО відмовилися від нагород

У райцентрі Коломия Івано-Франківської області 12 учасників АТО відмовилися від відзнак і медалей президента України "За участь в антитерористичній операції".

— Ми висловили таким чином глибоке обурення щодо подій, які відбувалися під стінами Верховної Ради 3 березня (поліція знесла наметове містечко протестувальників під парламентом. — ГПУ), — каже військовий Василь Кузьмин, 32 роки. — Вважаємо, що працівники правоохоронних органів не мали ні законного, ні морального права ставити на коліна учасників бойових дій, волонтерів і журналістів, які проводили мирну акцію. Цим показуємо, що учасники бойових дій ­усієї України стоять один за одного.

Висловили свою думку у зверненні до голови районної ради.

— У Коломийському районі є дев'ять спілок учасників АТО. Представники однієї з них відмовилися від нагород. Всього в районі — 1000 учасників АТО, 70 відсотків із них не належать до жодної спілки. Якщо вже відмовлятися, то робити це всім і колективно, а не поодинці, — говорить керівник центру допомоги учасникам АТО в Коломийському районі Оксана Лендич.

Дев'ять медалей та шість відзнак атовці отримували у військкоматі. Аби повернути, звернулися із заявами до районної ради та райдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Учасники АТО відмовилися від нагород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути