Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2012 00:15

Прибиральники з татуюваннями виганяли голодувальників за мову

Люди у формі комунальників намагалися знести намети та агітаційний інвентар шести голодувальників проти "мовного" закону під столичним Українським домом у неділю вранці. Побили чергового, активіста Української народної партії Володимира Матвійчука. Він потрапив до лікарні.

— О шостій ранку під'їхав трактор без номерів. З нього вилізли вісім людей. Одягнуті в оранжеві безрукавки працівників комунальних служб. Четверо взялися розкидати речі пікетувальників, четверо — збирати стільці та воду УНП, стягли державний прапор. Зовнішність у цих чоловіків була специфічна — на руках татуювання, розмовляли нецензурно, — говорить свідок 54-річний Володимир Горбачук, заступник голови Київського міського осередку УНП.

Протестувальники вважають, що на них напали не комунальники.

— Дівчата у них питали, чи мають дозволи, відповідні документи. Натомість вони почали лаятися. Наші речі закидали до причепу трактора. Одна дівчинка застрибнула туди забрати їх, інша кинулася під колеса. Чоловіки накинулися на дівчат, подряпали. Не всі речі вдалося врятувати. Аліні два пальці довелося бинтувати. Та й у мене є синяки, — розповідає 60-річна Марія Вербицька. Вона знаходиться біля Українського дому 70 днів. — Сутички час від часу трапляються, а от міліція не втручається.

— Міліціонери приїхали до Українського дому о сьомій ранку, коли все закінчилося. Прийняли заяви та склали акти. Але що з того? Для нас це був великий шок. Я голодую тут третій етап. Уперше почала, як тільки закон прийняли. Працюю вчителькою українознавства в заочників. Тож протягом вересня маю можливість бути тут, — говорить 56-річна Олександра Дідик, голодувальниця з міста Коломия на Івано-Франківщині.

У міліції заперечують напад на пікетувальників. Кажуть, що туди приїжджали представники комунальних служб прибирати сміття.

Зараз ви читаєте новину «Прибиральники з татуюваннями виганяли голодувальників за мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути