Ексклюзиви
четвер, 18 червня 2020 00:41

Туристичні польоти не поновилися

Із 15 червня Україна поновила міжнародне авіасполучення. Польоти здійснюються у Німеччину, Албанію, Білорусь, США, Польщу, Угорщину, Словаччину, Нідерланди, Данію, Естонію, Латвію, Туреччину, Литву, Швейцарію, Португалію, Велику Британію. Частина країн тестуватимуть туристів на коронавірус після прильоту.

Поки що літати можуть іноземці, аби повернутися додому, й українці, які їдуть на лікування, навчання чи роботу. Або мають родичів в інших державах. Туристичні рейси ще не здійснюються.

— Уряд відкрив пункти пропуску в аеропортах і дозволив в'їзд іноземцям з країн, де поширення коронавірусу незначне, — говорить міністр інфраструктури Владислав Криклій, 33 років. — Вимоги безпеки — в пріоритеті. Обов'язково перевіряйте інформацію перед купівлею квитків щодо умов в'їзду громадян України до країн Євросоюзу, які ще не відкрили кордони.

Із 21 червня бюджетна ірландська авіакомпанія "Райанейр" планує відновити польоти в Польщу й Іспанію. Якщо епідемічна ситуація не зміниться, в липні відкриються рейси у Грузію, на курорти в Єгипті й Туреччині.

— Спочатку ­відновлюються регулярні рейси. У Туреччині туроператорські програми починаються з 1 липня. Вже є робота менеджерів, люди звертаються. Але всі очікують повного розуміння, коли можна поїхати і на яких умовах, — каже голова Асоціації туроператорів України Ігор Голобуха. — Бояться, що прилетять на відпочинок і сидітимуть у карантині. Деякі країни сказали, що не обмежуватимуть, інші — мовчать. Відсутня чітка роз'яснювальна робота міністерства закордонних справ. Все має прояснитися в найближчі тижні.

Зараз ви читаєте новину «Туристичні польоти не поновилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути