пʼятниця, 15 червня 2012 07:15

Тимур Шаманов із двох років грає у футбол, із трьох — читає

Автор: фото: Світлана Корженко
  Киянин Тимур Шаманов (ліворуч) грає з Крістіаном Шевченком, сином капітана української збірної Андрія Шевченка, під час тренування команди на столичному стадіоні імені Лобановського в середу, 13 червня
Киянин Тимур Шаманов (ліворуч) грає з Крістіаном Шевченком, сином капітана української збірної Андрія Шевченка, під час тренування команди на столичному стадіоні імені Лобановського в середу, 13 червня

— Я хочу стати воротарем і бути схожим на Андрія Шевченка, — каже киянин 6-річний Тимур Шаманов. Після матчу Україна — Швеція відео, де він радіє із забитого гола у ворота шведів, облетіло інтернет. 13 червня хлопчик відвідав тренування національної збірної на стадіоні ім. Лобановського.

О 19.00 через службовий вхід його за руку заводить донька тренера збірної Олега Блохіна 28-річна Ірина. Глядачі аплодують, свистять і скандують: "Тимур, ты молодец!".

— Тот матч стал первым, который я смотрел на стадионе, — каже. — До останнього моменту не знали, чи будемо його дивитися. Тато хотів купити квитки раніше, але не встиг. За годину до матчу подзвонив мамі й сказав, щоб їхала на стадіон. Ми сиділи у різних секторах: мама зі мною, а тато з протилежного боку. Коли нам забили, я засумнівався, що Україна переможе, і розплакався.

Умощується на лаві на полі. Поруч сидять дружина футболіста Андрія Шевченка американська модель 33-річна Крістен Пазік, його сини — 5-річний Крістіан і Джордан, 7 років. Тимур дивиться, як Андрій Шевченко набиває на голові м'яча.

— Пошли поиграем в футбол, — пропонує Крістіан. Він у формі збірної, ззаду на футболці напис Shevchenko і цифра 7.

Тимур подає м'яча. Крістіан відбиває його на 50 м.

— Ну ты крутой, — каже Тимур. — Прям, как твой папа.

Крістіан ногою веде м'яча по полю. Тимур намагається його відібрати, але не виходить.

Він — син позафракційного нардепа 43-річного Валерія Шаманова, якого обрали до Ради 2007-го за списками БЮТу. Позаторік виключили з фракції, бо голосував за урядовий бюджет на 2011-й. У травні депутат підтримав законопроект "регіоналів" про надання російській мові статусу регіональної. Захоплювався греко-римською боротьбою, самбо, карате. Президент Федерації дзюдо України. До Києва переїхав із Луганська. Має ще доньку 16-річну Анастасію. Дружина не працює.

— Мій син із 2 років грає у футбол, — розказує Валерій Шаманов телефоном. — У школі ганяє м'яча на перервах, а після уроків — із хлопцями у дворі. Восени віддамо його у футбольну секцію. Тимур у 3 роки почав читати, до школи пішов у 5. Учителі розповідають: "Ваш син вундеркінд. Знає все на світі". Він любить читати енциклопедії. Удома в нас велика бібліотека. Сказав, що до 10 років перечитає усі книжки в ній.

Після тренування Андрій Шевченко вручає Тимурові футболку збірної. Говорить: "Слава Україні!".

Зараз ви читаєте новину «Тимур Шаманов із двох років грає у футбол, із трьох — читає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути