четвер, 24 листопада 2011 05:30

Тимошенко возили до клініки таємно

У четвер екс-прем'єра 50-річну Юлію Тимошенко о п'ятій ранку повезли на медичне обстеження і через 5 год. повернули до Лук'янівського слідчого ізолятора. Про це говорить її адвокат "бютівець" Сергій Власенко, 44 роки.

— Після заяви президента, що Юлію Тимошенко буде діагностовано, її таємно, не повідомивши нікого, ні захист, ні родичів, вивезли в невідому лікарню. За неофіційними даними, це обласна поліклініка. З нею були проведені якісь медичні маніпуляції, про які ми поки що нічого не знаємо. Я не бачив її з п'ятниці. Доти вона два тижні лежала. У неї були проблеми з хребтом, а на тілі виникли величезні підшкірні синці або крововиливи розмірами приблизно 15 на 5 сантиметрів. Для того щоб виявити симптоматику, треба було б узяти аналіз крові. Але сьогодні, наскільки мені відомо, цього не зробили. Яка може бути довіра до такого обстеження? Її розбудили десь о п'ятій ранку, що не виправдано нічим — ні мораллю, ні людським ставленням, ні медичними показаннями. Провели обстеження в дуже стислі терміни. Це непрозорий, некоректний, нелогічний, незаконний процес.

Власенко повідомляє, що тривають слідчі дії, пов'язані із поновленою кримінальною справою щодо компанії "Єдині енергетичні системи".

— Уперше в Україну слідчі допущені до проведення слідчих дій із людиною, яка не встає, і в камері. Туди, де площа близько 12 квадратних метрів, де стоять три ліжка, різні меблі, заходять зазвичай двоє слідчих і я — як захисник. Юлія Володимирівна лежить у ліжку. Якщо це допит, то їй ставлять запитання, і вона відповідає. Співкамерниць на цей час виводять.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко возили до клініки таємно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути