четвер, 14 жовтня 2021 06:31

Такси за незаконний вилов риби зросли у десятки разів

В Україні в десятки разів збільшили розмір такс за незаконний вилов риби. Відповідну постанову прийняв Кабінет міністрів.

У 186 разів зросла такса за нелегальний вилов окунів — по 3162 грн за кожного. За карася сріблястого стягуватимуть 1581 грн, ляща — 1649 грн, краснопірку — 1564 грн. Нова компенсація за кожну щуку становить 3468 грн, сома — 5117 грн, судака — 3587 грн, лина — 1598 грн. За незаконний вилов раків братимуть 3332 грн.

— Такси — це розмір компенсації збитків, завданих рибному господарству. Їх нараховують за кожен хвіст понад норму або виловлений у незаконний спосіб, — говорить 47-річний Андрій Неліпа, керівник об'єднання "Громада рибалок України". — Додатково з порушників стягнуть штраф. Його невдовзі теж планують збільшити. Це буде дієвий спосіб боротьби проти браконьєрства. Пристойні суми битимуть по гаманцях навіть тих порушників, які гарно заробляють на збуті риби. Це зменшить їхні апетити, додасть коштів на розвиток галузі й мотивуватиме рибоохоронні інспекції чи екологічні служби працювати. Прості рибалки, що ловлять для себе, навряд постраждають. Адже мало в кого вийде витягнути понад норму за один раз. Це десь до 3 кілограмів.

Зараз ви читаєте новину «Такси за незаконний вилов риби зросли у десятки разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути