Ексклюзиви
пʼятниця, 12 січня 2018 06:35

Священика побили за українську мову

10 січня в Запоріжжі відбулися збори єпархії Української православної церкви Московського патріархату. Священики та парафіяни накинулися на отця 30-річного Анатолія Ревтова, бо говорив українською мовою.

Збори відбувалися в Покровському кафедральному соборі. Приїхали представники всіх парафій єпархії, священики й миряни. Головував митрополит Лука. Засуджували вчинки отця Анатолія, який критикував проросійський курс УПЦ МП. Він намагався пояснити свою позицію — українською. На що всі присутні обурились: "Говорите по-русски!"

— Я кажу, що українська — моя державна мова. Підбігає секретар єпархії і каже, що чотири роки тому я розмовляв російською. Відповідаю: "Але після цього ваша держава напала на мою. Люди змінюються і я змінився". Парафіяни почали кричати, штовхатися, — розповідає отець Анатолій. Каже, що не хоче правити в УПЦ МП. — Ця церква — не українська. Заробляє на Україні й одночасно ненавидить її. Що це за українська церква, якщо в ній висить ікона царя?

Анатолій Ревтов є ієреєм храму рівноапостольної княгині Ольги в Запоріжжі. Вперше в церкві Московського патріархату в місті почав вести служби українською мовою. Це було 24 серпня — на День незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Священика побили за українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути