середа, 11 січня 2017 07:10

Будувати правову державу треба законними методами

— Блокада Донбасу — це не системне рішення проблеми, а піар-акція. Окремі політики використовують енергію молодих хлопців, які щиро переживають за Україну, — каже депутат від фракції "Народний фронт", колишній командир батальйону "Миротворець" 43-річний Андрій Тетерук. — Якщо будуємо правову державу, треба діяти законними методами.

26 грудня група ветеранів і волонтерів АТО оголосила про початок товарної блокади окупованої частини Донбасу. Підставою на­звали те, що владі не вдалося звільнити заручників. А також — контрабанду, яка полегшує життя терористам. Планують не пропускати на окуповані території металопрокат, ліс, цигарки й алкогольні напої.

— Це непродумана і неправова позиція депутата "Самопомочі" Семена Семенченка, — продовжує Тетерук. — Будь-які незрозумілі дії в зоні АТО противник використає для погіршення ситуації.

Семенченко закликав людей зі зброєю записуватися в якийсь "штаб блокади". На яких правових підставах вони збираються зупиняти транспорт? А якщо хтось не зупиниться? Застосують зброю? З благих намірів подібні вчинки вважатимуться злочинними.

У багатьох українців повідомлення про блокаду контрабандних потоків добровольцями викликає схвалення. Але ті, з ким я воював, після фронту пішли в Національну поліцію, гвардію, Службу безпеки України, спецпідрозділи. Вони хочуть будувати державу виключно правовим способом. Викривати контрабанду і корупційні схеми, а не влаштовувати піар-акції.

Зараз ви читаєте новину «Будувати правову державу треба законними методами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути