Ексклюзиви
пʼятниця, 15 червня 2012 07:00

Cтадіони охороняють з вертольотів

Під час проведення матчів Євро над стадіоном і центром міста весь час висять один-два вертольоти. Їх добре бачать уболівальники з фан-зон, які дивляться футбол просто неба.

— Це стандартні армійські вертольоти Мі-24, які забезпечують охорону об'єктів Євро, — розповідають у Міністерстві оборони України. — Вони мають озброєння, усі необхідні засоби навігації. Для прикриття стадіонів залучені також літаки-винищувачі СУ-27 та МіГ-29. Вони літають над містами на висоті 7-7,5 кілометра. Окрім того є ще і зенітно-ракетні комплекси, і радіотехнічні війська. Тобто діє багатошарова система захисту.

Сили протиповітряної оборони перегруповалися з акцентом на охорону міст-господарів Євро. Приміром, вертольоти з Херсона перемістилися під Харків.

— До Євро-2012 був створений міжвідомчий штаб ВВC, який розробив сценарії захисту стадіонів, — кажуть у прес-службі. — Розглядали будь-які загрози — від кібератаки до захоплення літаків. Житомирський військовий інститут імені Корольова розробив пристрої для боротьби з малорозмірними низьколітаючими цілями. Якщо терорист прикріпить бомбу до якогось планера і запустить його в бік стадіону, програмне забезпечення цього пристрою не дозволить літаку терористів летіти далі.

Вертольоти та літаки приступають до чергування над стадіонами за півгодини до початку матчу. Завершують — за 30 хв. після його закінчення. До патрулювань залучені 12 вертольотів. Кількість літаків не уточнюють.

Зараз ви читаєте новину «Cтадіони охороняють з вертольотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути