пʼятниця, 30 серпня 2019 07:41

Сенцова можуть обміняти на Вишинського

Автор: ФОТО З САЙТА TRIBUN.COM.UA
  Головного редактора інформаційного агентства ”РИА Новости Украина” Кирила Вишинського звинувачують у державній зраді
Головного редактора інформаційного агентства ”РИА Новости Украина” Кирила Вишинського звинувачують у державній зраді

28 серпня Київський апеляційний суд звільнив із-під варти головного редактора інформаційного агентства "Новости Украина" 52-річного Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді та роботі на російські спецслужби. Його можуть обміняти на українського політв'язня в Росії Олега Сенцова, 43 роки.

Вишинський пробув за ґратами рік і три місяці. Суд арештував його у травні 2018-го після обшуків Служби безпеки України в офісі "РИА Новости Украина". 28 серпня пропагандист написав заяву, в якій погодився взяти участь в обміні.

Про великий обмін полоненими між Україною та Росією стало відомо на початку серпня. Президент Володимир Зеленський заявив, що тривають переговори і звільнення політв'язнів можливе в останні дні серпня. Цю інформацію підтвердили в Адміністрації президента ­Росії.

Станом на ранок 29 серпня є інформація, що можуть обміняти 24 полонених моряків і вісьмох політв'язнів — Володимира Балуха, Олександра Кольченка, Павла Гриба, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Романа Сущенка, Євгена Панова й Олексія Сизоновича. Усі вони перебувають у московському слідчому ізоляторі "Лефортово".

У Москву 28 серпня етапували бранця Олега Сенцова, повідомляють російські ЗМІ. Він має прибути у слідчий ізолятор "Бутирка".

— Олег мені не подзвонив, хоча 28 серпня був якраз місяць, як телефонував, — каже Людмила Сенцова, матір ­Олега. — А він рівно через місяць дзвонить.

Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе не підтвердив і не спростував інформації про етапування.

Українця незаконно посадили у в'язницю нібито за організацію терактів у Криму 2014-го. Дали 22,5 років в'язниці та доправили в колонію суворого режиму "Белый Медведь" у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Зараз ви читаєте новину «Сенцова можуть обміняти на Вишинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути