Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 00:00

Село відключили від газу

2 січня працівники "Полтавагазу" відключили від газу комунальне підприємство в селі Розсошенці Полтавського району. Воно обігрівало 36 будинків, амбулаторію, дитсадок і територіальний центр здоров'я. За кілька годин селяни зійшлися до котельні, силоміць зірвали пломби.

— Я наслухався лайок від людей. Розумію їх, бо більшість не винні, платили справно, — каже 58-річний Олександр Роман, начальник житлово-комунального комбінату в Розсошенцях.

Підприємству відключили газ через борги. Аби отримати ліміт обсягу палива на січень, мусить заплатити 350 тис. грн. Коштів на це не має.

— Заборгували, бо нам не дає грошей районне управління соцзахисту. Майже 500 тисяч гривень винні нам за пільги та субсидії за листопад, стільки ж — за грудень, — пояснює Олександр Іванович. — А ми ж зобов'язані наперед сплачувати за транспортування і розподіл газу, за електроенергію. Борги перед "Нафтогазом" і "Полтавагазом" мають багато підприємств — ті ж обленерго чи водоканал. Але їх не чіпають, бо великі. А за сільське комунальне підприємство вступитись нікому, от нас і відрізали.

До вечора котельні в Розсошенцях запрацювали.

— Якщо не розрахуємось із боргами — відключать знову, — говорить Олександр Роман. — Два роки тому закон забороняв відключати населенню тепло в опалювальний період. Зараз цю норму прибрали. У лютому 2017-го нам перекрили газ, коли на вулиці було мінус 18. Якби миттєво не зреагували — всі труби полопали б.

Зараз ви читаєте новину «Село відключили від газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути