вівторок, 12 листопада 2019 05:50

Сажа із заводу розлітається містом

— Сажа осідає всюди. З дитиною неможливо гуляти, — говорить 31-річний Ігор ФІЯЛКО з райцентру Гайсин на Він­ниччині.

Із місцевого цукрового заводу викидається сажа. Осідає на дахах будинків, дитячих майданчиках, тротуарах. Повітря забруднене, кажуть люди.

Ігор Фіялко підготував петицію до Міністерства енергетики та захисту довкілля. Вимагає, аби виміряли кількість сажі, що розлітається. Триває збір підписів.

— Думаю, що після замірів усі переконаємося — кількість забруднювальних викидів перевищує норму. Тоді вимагатимемо від заводу встановити хороші фільтрувальні системи, — додає Ігор Володимирович.

— Через сажу не можна навіть прання надворі вивісити, — каже гайсинчанка Людмила Руденко, 41 рік. — Підвіконня звечора витираю, а на ранок воно покрите сажею. Усім цим дихаємо, осідає в легенях.

Гайсинська міськрада звернулася до керівництва заводу із проханням роз'яснити ситуацію. У письмовій відповіді мерії повідомили — викиди стаються, бо підприємству не вистачає для роботи твердого палива і змушені закуповувати палети з соняшникового насіння.

"Вугілля та палети з деревини відсутні в достатній кількості. А при спалюванні палетів із соняшникового лушпиння дрібні часточки не догорають до кінця. На сьогодні відсутні досконалі технології спалювання таких палетів у промислових масштабах. У разі потреби здійснюватимемо додаткове інструментальне налаштування котлів", — ідеться в листі.

Зараз ви читаєте новину «Сажа із заводу розлітається містом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути