четвер, 04 січня 2018 06:25

Наймолодшому із загиблих воїнів було 20 років, найстаршому — 56

Публікуємо поіменний список полеглих у грудні захисників України. Відомо про смерть 54 бійців. 27 — небойові втрати. Інформація про деяких — неповна.

Протягом десяти днів обійшлося без поранень, за даними прес-штабу АТО. Це 5, 6, 9, 11, 12, 15, 18, 25, 28 і 30 грудня.

Наймолодшому із загиблих воїнів було 20 років, найстаршому — 56. Чотирьох бійців Україна втратила 8 грудня — найбільше за добу. 19 грудня шестеро воїнів зазнали поранень.

2 грудня

Володимир "Копчений" МАЛЬЦЕВ, 34 роки, із села Лихачів Носівського району на Чернігівщині. Помер від поранень під час мінометного обстрілу. Молодший сержант, командир бойової машини у 54-й бригаді Збройних сил України. Залишилися мати, дві сестри — одна з Володимиром у двійні, дружина та двоє синів.

3 грудня

Дмитро "Чорномор" КОНОКЕЄНКО, 27 років, із Чорноморська Одеської області. Жив у Подільську. Загинув від вибуху мінометних боєприпасів біля Широкиного на Донеччині. Служив в 11-му батальйоні "Київська Русь" 59-ї бригади. Залишилися батьки та брат.

4 грудня

Андрій "Бархан" КАВУН, 31 рік, із Кривого Рогу Дніпропетровської області. 30 листопада зазнав тяжких травм у промзоні Авдіївки на Донеччині. Помер, не приходячи до тями. Старший солдат, снайпер у 74-му батальйоні. Залишилися батьки та сестра.

Юрія РУДИКА, 46 років, із села Майків Гощанського району на Рівненщині. 18 листопада в Луганській області поранив снайпер бойовиків. Помер, не приходячи до тями. Служив у 109-му батальйоні 10-ї бригади. Залишилися мати, сестра, донька, син і троє онуків.

Віктор "Казах" МАТЮХІН, 51 рік, із Карагандинської області Казахстану. Загинув від кулі снайпера поблизу Пісків на Донеччині. Жив у Львові. Доброволець, стрілець 2-го взводу 1-ї роти ДУК "Правого сектора". Залишилися дружина.

7 грудня

Андрій "Павлуха" ПАВЛЕНКО, 33 роки, із селища Новотроїцьке на Херсонщині. Загинув під час обстрілу біля Авдіївки. Прапорщик, командир бойової машини у 25-й бригаді. Залишилися дружина та двоє дітей.

Іван "Дівіді" ДУБЕЙ, 29 років, із села Ворона Коломийського району Івано-Франківської області. 3 грудня отримав поранення від ворожого снайпера поблизу Новозванівки на Луганщині. Помер у реанімації. Старший солдат, командир бойової машини у 10-й бригаді. Залишилися батьки та молодший брат.

8 грудня

Федір КАРАКОНСТАНТИН, 22 роки, із села Старі Трояни Кілійського району на Одещині. Загинув від кулі снайпера біля селища Кам'янка Ясинуватського району на Донеччині. Лейтенант 25-ї бригади. Залишилися мати та брат.

Олександр "Проха" ПРОШКІН, 26 років, із Маріуполя. Загинув під час мінометного обстрілу біля селища Травневе Бахмутського району Донецької області. Старший солдат 53-ї бригади. Жив у селі Кам'яному на Сумщині. Залишилися батьки, сестра, дружина та 9-місячна донька.

Геннадій "Колобок" ПАРАСОЧКА, 42 роки, із селища Північне на Донеччині. Загинув від кулі снайпера поблизу Травневого. Солдат у 24-му батальйоні "Айдар" 53-ї бригади. Залишилися батьки.

Анатолій ТВЕРДОЛА, 47 років, із села Ладижинські Хутори Гайсинського району на Вінниччині. Загинув від поранень у груди та спину під час обстрілу Водяного Волноваського району Донецької області. Старший сержант, командир відділення у 59-й бригаді. Залишилися мати, дружина та двоє синів.

10 грудня

Віктор "Зеля" ЗЕЛЬМАНОВИЧ, 25 років, із селища Доманівка на Миколаїщині. Підірвався на розтяжці поблизу Мар'їнки Донецької області. Доброволець окремої тактичної групи "Волинь" Української добровольчої армії. Залишилися батьки та сестра.

Олександр "Запал" ЗУБЧЕНКО, 27 років, із селища Диканька на Полтавщині. Підірвався на розтяжці біля Мар'їнки. Доброволець групи "Волинь" УДА.

11 грудня

Володимир ТИМЧЕНКО, 55 років, із Карагандинської області Казахстану. Помер у госпіталі після майже трьох тижнів боротьби за життя. Жив у селі Мокра Рокитна Нововодолазького району на Харківщині. Солдат, водій взводу матеріального забезпечення у 10-й бригаді. 22 листопада біля міста Золоте на Луганщині у кабіну його вантажівки влучила протитанкова ракета. Залишилися дві сестри, брат, дружина, дві доньки й онук.

13 грудня

Павло "Кат" КОРНЕЛЮК, 29 років, з Вінниці. Загинув від кулі снайпера, що зрикошетила від удару об брус біля селища Крута Балка Ясинуватського району на Донеччині. Помер у госпіталі Авдіївки. Солдат, розвідник-кулеметник у 131-му розвідбатальйоні. Залишилися батьки, брат, дружина та 2-річна донька.

17 грудня

Під Зайцевим на Донеччині під час обстрілу загинули троє бійців 128-ї Закарпатської бригади.

Тимофій ГЕНІШ, 34 роки, із міста Рахів.

Андрій СИПАВКА, 37 років, із Ужгорода. Залишилися дружина та двоє дітей.

Третій загиблий — із Чернігівщини. Ім'я поки що не називають.

19 грудня

Артем ГУЛЬЦЬО, 24 роки, із міста Дружка Ямпільского району на Сумщині. Підірвався на розтяжці біля селища Верхньоторецьке Донецької області. Старший солдат у 95-й бригаді. Жив у Житомирі. Залишилися батьки, дружина та двоє синів 4 і 1 рік.

Іван "Ваха" СОРОКОДЗЮБА, 41 рік, із селища Рокитне Київської області. Загинув від уламкової рани грудей біля селища Новотошківське Попаснянського району на Луганщині. Старший стрілець 58-ї бригади.

20 грудня

Андрій "Боря" БОРИСЕНКО, 24 роки, із міста Павлоград Дніпропетровської області. Загинув від кулі снайпера біля селища Кам'янка на Донеччині. Сержант, командир бойової машини у 25-й бригаді. Залишилися мати й сестра.

21 грудня

Олексій "Орєх" ОРІХІВСЬКИЙ, 35 років, із села Залізничне на Полтавщині. Загинув від поранення осколком міни біля Новоселівки Другої на Донеччині. Молодший сержант, командир кулеметного відділення у 25-й бригаді. Жив у Кам'янці Тростянецького району на Сумщині. Залишилися мати та молодший брат.

22 грудня

Петро "Старшина" МИХАЙЛЮК, 43 роки, із села Гологори Золочівського району на Львівщині. Загинув від рани шиї поблизу села Старий Айдар Луганської області. Прапорщик, головний сержант у 80-й бригаді. Залишилися мати, троє братів, сестра й донька.

23 грудня

Олег ШЕВЧЕНКО, 29 років, із міста Лозова на Харківщині. Загинув від кулі снайпера на Світлодарській дузі. Солдат 54-ї бригади. Залишилися мати та брат.

24 грудня

Юрій ЗОЛОТАРЬОВ, 34 роки, з Києва, жив у Дніпрі. 21 грудня отримав уламкове поранення голови під час мінометного обстрілу біля Авдіївки. Помер у лікарні. Старший лейтенант, заступник командира по роботі з особовим складом 1-ї роти 1-го батальйону в 25-й бригаді. Залишилися батьки, двоє братів, дружина та син.

26 грудня

Андрій ТОВКАЧ, 39 років, із селища Широке Дніпропетровської області. Загинув під час обстрілу опорного пункту шахти "Бутівка" на Донеччині. Старший солдат, гранатометник 25-ї бригади. Залишилися батько, брат, сестра, цивільна дружина та дві доньки.

29 грудня

Іван, 22 роки із 1-го батальйону 25-ї бригади. Загинув на шахті "Бутівка".

Зараз ви читаєте новину «Наймолодшому із загиблих воїнів було 20 років, найстаршому — 56». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути