За кілограм сала на ринках Черкащини просять до 60 грн. За липень ціни на нього піднялися вдвічі. Перекупники пояснюють це попитом.
— Каждого літа під кінець липня свинина дорожчає, найбільше сало, — каже Сергій, продавець на Центральному ринку Черкас. За кілограм просить від 30 до 45 грн, залежно від якості й товщини. — Помідори свіженькі тільки поспінуть на городах, овочі подешевшають — то спрос на м'ясо, а особливо на сало, росте.
Поряд продавщиця за 1 кг просить 55 грн.
— Чого так дорого? — кривиться на зауваження літньої жінки. — А бензін як подорожчав, а закупка з 12 до 18. І вобще, з претензіями по цінах до Миколи Яновича. Шо я їх, по всій країні діктую? Ви б ше спитали в мене, чого такі пенсії малі.
У стрибках цін покупці винуватять перекупників.
— Судіть самі, хто диктує погоду на ринку, — говорить 65-річний Орест Чернега з Кам'янки, тримає на продаж двох поросят. — Живих свиней у селян місяць тому брали по 12 гривень за кілограм, зараз по 17. Тобто в закупці підняли на 5 гривень, а на базарі ціни на сало підскочили в середньому з 20 до 40, на м'ясо з 35 до 60. А бензин як був 10 гривень, так і є. У нас хто торгує, той і музику заказує.
Коментарі
1