— У неділю цукор у Димері під Києвом у пачках купували по 12 гривень. Продавщиця сказала, що як почнеться консервація, він буде по 15, — розповідає киянка 56-річна Світлана Ковальова. — У нас на дачі тепер усі про це говорять. За два тижні піде полуниця, компоти та варення почнемо закривати. То воно золоте буде.
Аграрні експерти запевняють — в Україні великі обсяги запасу цукру. Його вистачить до нового врожаю у вересні. Ще завозиться сирець, який переробляють і продають. Причин для підвищення цін немає.
— Те, що кажуть продавці, — це абсолютний брєд. Вони хочуть продати більше та дорожче, нагнітають обстановку, — каже Марія Колесник, керівник аналітичного відділу консалтингової компанії "ААА". — Якщо люди кинуться зараз купувати цукор, то продавці дійсно підніматимуть ціну. Але це вони зроблять самі, а не об'єктивні причини. Подорожчання може бути під час консервації. Але не більше, ніж на гривню.
Тепер розфасований по 1 кг цукор у столиці продають за 11 грн, у супермаркеті "Сільпо" на вагу — 9,44 грн.
Коментарі