вівторок, 17 квітня 2018 05:30

Із Подолу на Троєщину курсуватиме підвісний потяг

Від Поштової площі на Подолі до вул. Закревського на Троєщині збираються прокласти підвісні рейки на опорах. По них пустять потяг. Він має розганятися до швидкості 500 км/год. Рух поїзда регулюватимуть автоматично. Така система транспортного сполучення називається "Скайвей".

У міськадміністрації розпорядилися створити робочу групу, що має вивчити всі особливості "Скайвею" і прорахувати кошторис.

Новий вид транспорту будуватимуть за проектом російського інженера Анатолія Юницького. Спершу в місті прокладуть тестову дорогу на території 36 га. До цього проекту залучили більш як 320 осіб.

Естакада складатиметься з опор, які виконуватимуть функцію пасажирських станцій і пересадочних вузлів. Проект передбачає три типи вагонів. Міський вміщуватиме в салоні до 14 пасажирів, перевозитиме понад 50 тис. людей за годину. Високошвидкісний — до 24 пасажирів, перевозитиме майже 1 млн людей.

— Естакада "Скайвей" дозволяє скоротити кількість матеріалів, необхідних для будівництва доріг. Також оптимізує енергозатрати та зменшує шкідливий вплив на природу, — кажуть розробники проекту.

— Ця система чутлива до вітру, особливо поривчастого. Я висловив ці й інші зауваження до проекту, але не отримав відповіді від розробників і автора ідеї Анатолія Юницького, — говорить транспортний експерт Віктор Петрук.

Зараз ви читаєте новину «Із Подолу на Троєщину курсуватиме підвісний потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути