четвер, 30 липня 2020 07:15

Руслана Сулейманова не пустили на похорон сина

Автор: facebook Рефат Чубаров
  Тіло трирічного Муси Сулейманова знайшли у вигрібній ямі неподалік дому. Кришка каналізації була закрита
Тіло трирічного Муси Сулейманова знайшли у вигрібній ямі неподалік дому. Кришка каналізації була закрита

27 липня в селі Строгонівка Сімферопольського району в окупованому Криму тисячі людей прийшли на похорон 3-річного Муси. Був третьою, найменшою дитиною політв'язня Руслана Сулейманова. Його на похорон сина не пустили, попри клопотання адвоката Лілії Гемеджі.

Імам читає погребальну молитву. Чоловіки моляться стоячи. Потім шикуються в живий ланцюг. Передають на піднятих руках ритуальні ноші. Тіло Муси загорнуте в білий саван, за традицією. Покрите темно-зеленою тканиною з жовтим візерунком.

Хлопчика востаннє бачили живим 24 липня в пісочниці біля будинку Сулейманових. Шукали дитину майже 10 тис. людей і 100 одиниць техніки.

Тіло знайшли вранці 26 липня у вигрібній ямі неподалік. У так званому слідчому комітеті РФ у Криму кажуть, що хлопчик помер від утоплення:

— Ознак кримінальної смерті не виявили. Час настання смерті відповідає часу його зникнення.

— Муса не міг зрушити кришку каналізації, яку ще й притискають камінням, — якраз від дітей. Тим більше — стрибнути туди й закрити її за собою. Яму волонтери перевіряли з самого початку. Кажуть, що Муси там не могло бути, бо отвір був закритий, — говорить 48-річний Айдер Муждабаєв, заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR.

Стоки відкачали на другу добу пошуків дитини. Муждабаєв вважає, що Мусу вбили, щоб тиснути на його батька. 28 березня 2019 року Руслана Сулейманова, вчителя фізики і журналіста, рішенням Київського районного суду в Сімферополі звинуватили в причетності до забороненої в РФ організації "Хізб ут-Тахрір" та арештували.

Дружина Сулейманова 31-річна Ельзара сама виховує 10-річного Мухаммеда й 6-річну Асіє. Також піклується про батьків Руслана — 71-літню Зери ханум та 73-річного Сервера ага.

Зараз ви читаєте новину «Руслана Сулейманова не пустили на похорон сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути