вівторок, 19 березня 2019 05:45

Російські спецслужби поширюють неправдиві новини

В Україні викрили групу людей, які поширювали в інтернеті неправдиві новини про владу. Завдання їм давали російські спецслужби, виявили українські.

Більша частина групи працювала з Луганська. Їхнім куратором був підполковник Олександр Сазонов із військової розвідки Росії. У Черкасах затримали росіянина, який розповсюджував у мережі неправдиву інформацію про Православну церкву України. Він є членом Спілки письменників РФ.

— Що ближче до виборів, то більше росіяни намагатимуться дестабілізувати суспільні настрої в Україні, — каже політолог 40-річний Тарас Загородній. — Імовірно, 31 березня хакери атакуватимуть сервер Центральної виборчої комісії. Це спровокує хаос, буде важко контролювати перебіг виборів. Наслідки втручання матимемо тривалі.

Росіяни використовують соціологію. Нещодавно бачив новину, що українці почали краще ставитися до них. Мовляв, заради миру готові забути про захоплення Криму й убитих на Донбасі. Так РФ перевіряє настрої людей, чи можна вже працювати в цьому напрямку. Шукають можливості розвернути Україну на 180 градусів. Сьогодні це нереально. Найслабшою стороною нашого суспільства є велика недовіра до влади. На цьому можуть зіграти.

Зараз ви читаєте новину «Російські спецслужби поширюють неправдиві новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути