пʼятниця, 30 березня 2012 00:45

Рентген "Боїнґа" робили по частинах

Автор: фото: Костянтин БАРАНОВ
  Відвідувач розглядає фотографію ”Боїнґа 777” на виставці у столичній галереї ”Брюс коллекшнс” 28 березня. Літак є найбільшим об’єктом у світі, який просвічували рентгеном
Відвідувач розглядає фотографію ”Боїнґа 777” на виставці у столичній галереї ”Брюс коллекшнс” 28 березня. Літак є найбільшим об’єктом у світі, який просвічували рентгеном

Англійський художник 49-річний Нік Візі розстеляє в середу свій сірий картатий піджак на підлозі посеред столичної галереї "Брюс коллекшнс". На нього із подивом дивляться відвідувачі.

— Отак я робив світлини одягу. Уявіть, що ці квадратні плити на підлозі — це частини рентгенівського апарата. Щоб зробити одяг об'ємним, змайстрував каркас із ліски, — каже англійською, розмахуючи руками. За його спиною висить чорно-біла фотографія весільного фраку і пишної сукні.

Нік Візі робить знімки різних предметів за допомогою рентгена. Фотографує у спеціально обладнаній студії, що нагадує контейнер.

— Усе вивчив про рентген, навіть не мав вищої освіти. Зацікавився, коли на замовлення великої компанії зробив рентгенівський знімок банки кока-коли, — каже фотограф. — Мені цікаво зазирнути всередину речей, де прихована своя унікальна краса. От я зустрічався із багатьма красивими жінками, і тільки свою дружину я полюбив. Бо її внутрішній світ особливий.

У галереї представлені 27 світлин. На них рентгенівські знімки квітів, кажана, равлика, капелюха, автобуса й американського літака "Боїнґ 777". Це найбільша рентгенівська фотографія у світі. Її продають за 8 тис. фунтів стерлінгів, це 102,720 грн. Знімок "Боїнґа" зроблений за допомогою потужних промислових рентгенів. Нік Візі фотографував літак по частинах, потім об'єднував їх на комп'ютері. Видно кабіну літака, у якій сидить скелет. Художника запитують, що це за людина.

— Я не можу опромінювати живих людей, це смертельно небезпечно, — пояснює. — Тому в госпіталі беру скелет жінки, який там із 1970-х. На ньому вчаться рентгенологи. Вантажу у свою машину і везу у студію. Часто на мене із відкритим ротом дивляться нажахані водії, коли помічають, що я везу на сидінні.

Виставка триватиме до 13 травня.

Зараз ви читаєте новину «Рентген "Боїнґа" робили по частинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути