Ексклюзиви
вівторок, 30 січня 2018 00:20

Розбився гелікоптер із чотирма членами екіпажу

Увечері 25 січня поблизу житлових кварталів міста Кременчук Полтавської області розбився гелікоптер Мі‑8. На борту були четверо членів екіпажу — командир Сергій Шевченко, другий пілот Микола Науменко, бортінженери Олексій Блінков та Олексій Овчарук. Їм від 49 до 59 років. Усі загинули.

— Вони літали три дні, вдень і вночі. Одразу був такий сильних вибух — ніби комета впала. А потім пожежа і ще багато вибухів, — каже місцева жителька Тетяна Пишна.

Гелікоптер орендувало приватне підприємство "Українські вертольоти". Воно виконує гуманітарні та природоохоронні місії, є офіційним перевізником ООН і Все­світньої продовольчої програми. Екіпаж проводив тренувальний політ — відпрацьовував навички польоту в темну пору доби.

— Усі пілоти були досвідчені, мали необхідні документи. Вони не помітили розтяжку, що тримає телевежу місцевого каналу. Гвинтом зачепили трос. Вертоліт упав і загорівся, — говорить речник Полтавської обласної поліції 48-річний Юрій Сулаєв.

Рятувальники гасили вогонь понад 3 год. Експерти вивчають матеріали з бортового самописця.

— Олексій Блінков із захватом розповідав про конструкцію вертольота, випадки з професійного життя, як діяти в надзвичайних ситуаціях. Він служив у Монголії, Югославії, коли там була війна. За це отримав статус учасника бойових дій. У нього залишилися дружина і двоє дітей, — розповідає колишній колега Роман Серебряков, 40 років. — Микола Науменко після кожного відрядження заходив сказати, що скучив за Україною. Розповідав, як пройшло відрядження, де літали.

Зараз ви читаєте новину «Розбився гелікоптер із чотирма членами екіпажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути