пʼятниця, 26 травня 2017 06:06

Працівники обленерго відмовилися виходити на роботу

— Іншого способу в нас немає. Від влади — жодної реакції. Хоча раніше перекривали дві автомобільні дороги, — каже 58-річний Олександр Чорний, голова профспілкового комітету підприємства "Черкасиобл­енерго".

Майже 300 працівників компанії зібралися на мітинг біля черкаської облдержадміністрації 23 травня. Оголосили безстроковий страйк. Відмовлятимуться працювати, доки їм не виплатять борги із зарплати. Люди не отримували грошей із січня.

— Проблему мають вирішити губернатор Черкащини і президент, — продовжує Олександр Чорний. — Від безгрошів'я страждають 4 тисячі працівників. На їхньому утриманні — діти, мами, бабусі. Загалом майже 20 тисяч людей, які опинилися у скрутній ситуації. Із компанії звільнилися від січня понад 300 осіб. Хоча раніше за рік ішли максимум 40 працівників. Якщо ситуацію не виправити, область лишиться без світла. Бо не буде спеціалістів.

Заборгованість виникла, тому що всі кошти, які йдуть у компанію з бюджету, одразу потрапляють в обіг на енергетичний ринок. На зарплату не йдуть. Гроші для людей мають надходити від того, що обленерго заробляє. Але цих коштів немає.

— Нам обіцяли погасити заборгованість 5 травня. Але нічого не сталося, — говорить 57-річна Тетяна Малик, інженер Корсунь-Шевченківської районної електричної мережі. — Лише на нашій станції борг сягає 1,7 мільйона гривень. Усі працівники підтримують страйк. У районі працює лише оперативно-­виїзна бригада й охорона адмінбудівель.

Кошти з підприємства могла вивести виконувач обов'язків голови Світлана Кузьмінська, кажуть люди. У березні її звинуватили в розтраті 100 млн грн. 17 квітня суд поновив її на посаді.

Через страйк жителі Черкас досі не отримали квитанції для оплати за електроенергію за квітень.

Зараз ви читаєте новину «Працівники обленерго відмовилися виходити на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути