пʼятниця, 12 січня 2018 00:20

Пукачу перерахували термін покарання

Суд перерахував за "законом Савченко" термін покарання для екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ 65-річного Олексія Пукача. 2013-го він отримав довічне ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

Клопотання про перерахунок терміну подав адвокат Пукача. За "законом Савченко", добу перебування в слідчому ізоляторі арештантам рахують як дві — ув'язнення.

Олексій Пукач перебував в ізоляторі з 21 липня 2009 року до 6 січня 2016-го — 6,5 року. Їх зарахували як 13 років ув'язнення. На 10 січня 2018-го Пукач відбув уже понад 14 років ув'язнення.

— Перший пільговий термін, коли довічник може просити помилування, — це 13,5 року. Пукач їх уже має. Після 20 років ув'язнення може подавати клопотання про помилування. При цьому вивчається його поведінка — чи працює, чи став на шлях виправлення, чи займається самоосвітою. Звернення розглядає президент. Він може помилувати або замінити довічне покарання на 25-річне, — каже колишній голова пенітенціарної служби 44-річний Сергій Старенький. — Ми побачимо Пукача на волі швидше. У Верховній Раді лежить законопроект про пенітенціарну систему. За ним довічники утримуватимуться на загальних умовах, а не в камерах суворого режиму. Працюючому в'язневі три дні роботи враховуватимуть як чотири дні покарання.

Зараз ви читаєте новину «Пукачу перерахували термін покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути